Știre falsă și apoi rectificată. Un Fake-News și apoi o rectificare și o asumare a greșelii pentru site-ul Antena3.ro. Acesta a prezentat imagini preluate de pe Facebook ca fiind actuale, deși erau vechi de patru ani.

Imagini vechi de patru ani, date ca fiind actuale: „România la cules de ceapă verde, în plină pandemie”

„Totul s-a întâmplat în anul 2016, însă, în urma unei greșeli, pe care echipa Antena3.ro și-o asumă în totalitate, imaginile au fost prezentate ca fiind filmate în această dimineață” – Așa arată rectificarea făcută de site-ul Antena3.ro, după ce a publicat o știre în care avea imagini vechi de patru ani erau prezentate ca fiind actuale. 

Știrea, apărută duminică dimineața, prezenta un filmuleț în care „mii de români” fuseseră angajați în Germania „în plină pandemie” și fără să respecte „distanțarea socială”. 

Ulterior, știrea a fost rectificată, cu mențiunea că a fost vorba despre o greșeală

Echipa site-ului Antena3.ro își asumă greșeala neverificării sursei originale a imaginilor și a publicării acestor informații fără a fi verificate în prealabil. Facem precizarea că imaginile au fost publicate doar pe site-ul Antena3.ro și nu au fost preluate pe TV”.

menționează articolul.

Materialul site-ului Antena 3 vine și în contextul în care, în ultimele zile, foarte mulți români au plecat la muncă în Germania, deși toată planeta este afectată de epidemie. 

Filmul preluat de site-ul Antena3 de pe Facebook a fost distribuit printre alții, și de Mircea Badea. “Românache încolonat, distziplin, arbeit, sparaghela Merkel” a scris Badea despre film. Acesta nu a precizat dacă e un film actual sau vechi.

Știre falsă și apoi rectificată și asumată pe site-ul Antena3.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.