Ambasada României în Spania

Ambasada României în Spania este reprezentativă pentru relațiile diplomatice dintre cele două țări. Situată în capitala Spaniei, Madrid, aceasta joacă un rol important în promovarea intereselor economice, culturale și politice ale României în Spania. Ambasada României în Spania, punctul central pentru promovarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Structura și Departamente ale Ambasadei României în Spania

Ambasada României în Spania este organizată în mai multe departamente specializate, fiecare având rolul său distinct în promovarea intereselor României și servirea comunității românești din Spania. Iată o scurtă prezentare a principalelor departamente:

  1. Departamentul Politic: Acest departament se ocupă de monitorizarea și analizarea evoluțiilor politice din Spania și de menținerea unui dialog permanent cu autoritățile spaniole. De asemenea, se axează pe promovarea intereselor politice ale României și pe dezvoltarea relațiilor bilaterale.
  2. Departamentul Economic: Responsabil pentru promovarea cooperării economice și comerciale dintre România și Spania, acest departament lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile economice spaniole pentru identificarea oportunităților de afaceri și facilitarea schimbului comercial.
  3. Departamentul Consular: Oferă servicii consulare românilor aflați în Spania și spaniolilor care doresc să călătorească în România. Acest departament se ocupă de eliberarea pașapoartelor și a altor documente de călătorie, asistență consulară, acte de stare civilă, precum și de protecția și asistența cetățenilor români aflați în Spania.
  4. Departamentul Cultural: Are rolul de a promova cultura românească în Spania și de a sprijini evenimentele culturale și artistice organizate de comunitatea românească. Acest departament facilitează schimbul cultural și educațional între cele două țări prin intermediul expozițiilor, concertelor, conferințelor și altor manifestări culturale.

Serviciile Oferite de Ambasadă

Ambasada României în Spania oferă o gamă largă de servicii și asistență atât cetățenilor români, cât și spanioli. Printre principalele servicii oferite se numără:

  1. Eliberarea Documentelor de Călătorie: Ambasada emite și prelungește pașapoarte românești pentru cetățenii români din Spania. De asemenea, se ocupă de emiterea altor documente de călătorie, cum ar fi titlurile de călătorie pentru străini și actele de identitate provizorii.
  2. Asistență Consulară: Ambasada acordă asistență și protecție cetățenilor români aflați în Spania în situații de urgență, cum ar fi accidente, spitalizări sau probleme legale. De asemenea, oferă informații despre legislația spaniolă și sprijină cetățenii români în relația cu autoritățile locale.
  3. Legalizarea Documentelor: Ambasada legalizează documentele emise în România, oferindu-le autenticitate și recunoaștere legală în Spania. Această procedură este necesară pentru documentele oficiale, precum actele de naștere, căsătorie sau divorț.
  4. Informații și Consiliere: Ambasada furnizează informații actualizate cu privire la călătoriile în România, legislația spaniolă și românească, procedurile consulare și alte aspecte de interes pentru cetățenii români și spanioli.

Astfel, Ambasada României în Spania joacă un rol esențial în menținerea și consolidarea relațiilor diplomatice dintre România și Spania. Prin serviciile sale consulare și prin promovarea relațiilor economice și culturale, aceasta contribuie la dezvoltarea unei relații puternice și durabile între cele două țări.

Importanța Ambasadei în Relațiile Bilaterale

Ambasada României în Spania joacă un rol crucial în consolidarea și promovarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Prin intermediul dialogului diplomatic și al schimburilor culturale și economice, ambasada contribuie la întărirea colaborării și cooperării între România și Spania în diverse domenii.

Relațiile Politice și Diplomatice

Ambasada este implicată în întâlniri și negocieri diplomatice cu oficialii spanioli, contribuind la dezvoltarea și consolidarea relațiilor politice dintre cele două țări. Aceasta facilitează dialogul și colaborarea bilaterală în domenii precum securitatea regională, afacerile europene, energie, mediu și multe altele.

Cooperarea Economică

Ambasada promovează cooperarea economică și comercială între România și Spania prin facilitarea întâlnirilor de afaceri, participarea la expoziții și târguri internaționale, precum și prin identificarea oportunităților de investiții și schimburi comerciale între cele două țări. Scopul este de a stimula creșterea economică și de a spori legăturile comerciale.

Schimburile Culturale și Educaționale

Ambasada României în Spania sprijină și promovează schimburile culturale și educaționale între cele două țări. Aceasta organizează evenimente culturale, expoziții de artă, spectacole și concerte, care facilitează cunoașterea și înțelegerea reciprocă între români și spanioli. De asemenea, ambasada sprijină programele educaționale și de cercetare în colaborare cu instituțiile de învățământ din România și Spania.

Adresa Ambasadei României în Spania este:

Adresă: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016.

Apasă pe următorul link și deschide adresa cu Google Maps: https://goo.gl/maps/syZALTBPjJdkZHNQ7

Tel:  +34 913 454 553
Fax: +34 913 452 917

E-mail: [email protected]

Telefon pentru urgențe: +34669362202 (apasă și apelezi direct de pe telefonul mobil).

Sunt considerate urgențe următoarele evenimente: accidente, decese, spitalizări sau situații similare. La acest număr nu se oferă informații consulare.

Telefoane informații consulare în intervalul orar 09.30-16.30 de luni până vineri. 

+34 642 525 590; +34 642 525 490

Informații de contact pentru Cancelaria

Adresa: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016

Tel:  +34 913 454 553
Fax: +34 913 452 917

E-mail: [email protected]

Telefon ataşat pe probleme de muncă şi sociale: +34 913 507 356. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: +34 913 452 917

Ambasada României în Spania: Contact online

E-mail: [email protected]. Adresă de e-mail utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare.

Facebook: www.facebook.com/ambasada.madrid

Instagram: https://www.instagram.com/rumania_en_espana/

Twitter@de_rumania

YouTube: Ambasada României în Regatul Spaniei

Pagina oficială: http://madrid.mae.ro/

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei este George Gabriel Bologan

George Gabriel Bologan a fost numit, pe 1 martie, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei, cu reşedinţa la Madrid, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Un moment important în relația bilaterală este numirea ambasadorilor, mai ales într-un context internațional delicat.

La data de 1 martie 2022 a fost semnat decretul de numire al noului ambasador al României în Spania. George Gabriel Bologan, va continua activitatea de reprezentare, dialogul constructiv și comunicarea cu membrii comunității românești.

Mesajul noului ambasador al României în Spania, George Gabriel Bologan, la începutul mandatului

Bihoreanul George Bologan, a fost ambasador al României în Italia, Malta şi San Marino din 2016. Acesta a fost rechemat în ţară de preşedintele Klaus Iohannis, în luna noiembrie a anului trecut, după ce i-a expirat mandatul. 

Pentru mai multe informații despre Ambasadorul României George Gabriel Bologan, vizitează: Ambasador George Gabriel Bologan

George Gabriel Bologan pe Twitter: @GeorgeBologan

Surse informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei / Blog DiasporaMadrid.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu