Ambasada României în Spania

Ambasada României în Spania este reprezentativă pentru relațiile diplomatice dintre cele două țări. Situată în capitala Spaniei, Madrid, aceasta joacă un rol important în promovarea intereselor economice, culturale și politice ale României în Spania.

Ambasada este condusă de ambasadorul României în Spania, care are rolul de a coordona activitățile diplomatice și consulare. Personalul ambasadei este compus din diplomați și funcționari consulari, care se ocupă de relațiile economice, culturale și consulare.

Ambasada României în Spania oferă servicii consulare pentru cetățenii români care trăiesc sau călătoresc în Spania. Acestea includ eliberarea de pașapoarte, înregistrarea de nașteri și decese, și oferirea de asistență juridică și consulară. De asemenea, ambasada este implicată în promovarea relațiilor economice dintre cele două țări, prin intermediul programelor de investiții și de colaborare comercială.

Ambasada României în Spania are, de asemenea, o misiune culturală importantă. Aceasta promovează cultura și arta românească în Spania, prin organizarea de evenimente culturale, cum ar fi expoziții de artă, concerte și festivaluri. Ambasada colaborează, de asemenea, cu instituțiile culturale din Spania pentru a promova schimburi culturale între cele două țări.

Astfel, Ambasada României în Spania joacă un rol esențial în menținerea și consolidarea relațiilor diplomatice dintre România și Spania. Prin serviciile sale consulare și prin promovarea relațiilor economice și culturale, aceasta contribuie la dezvoltarea unei relații puternice și durabile între cele două țări.

Adresa Ambasadei României în Spania este:

Adresă: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016.

Apasă pe următorul link și deschide adresa cu Google Maps: https://goo.gl/maps/syZALTBPjJdkZHNQ7

Tel:  +34 913 454 553
Fax: +34 913 452 917

E-mail: [email protected]

Telefon pentru urgențe: +34669362202 (apasă și apelezi direct de pe telefonul mobil).

Sunt considerate urgențe următoarele evenimente: accidente, decese, spitalizări sau situații similare. La acest număr nu se oferă informații consulare.

Telefoane informații consulare în intervalul orar 09.30-16.30 de luni până vineri. 

+34 642 525 590; +34 642 525 490

Informații de contact pentru Cancelaria

Adresa: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016

Tel:  +34 913 454 553
Fax: +34 913 452 917

E-mail: [email protected]

Telefon ataşat pe probleme de muncă şi sociale: +34 913 507 356. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: +34 913 452 917

Ambasada României în Spania: Contact online

E-mail: [email protected] Adresă de e-mail utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare.

Facebook: www.facebook.com/ambasada.madrid

Instagram: https://www.instagram.com/rumania_en_espana/

Twitter@de_rumania

YouTube: Ambasada României în Regatul Spaniei

Pagina oficială: http://madrid.mae.ro/

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei este George Gabriel Bologan

George Gabriel Bologan a fost numit, pe 1 martie, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei, cu reşedinţa la Madrid, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Un moment important în relația bilaterală este numirea ambasadorilor, mai ales într-un context internațional delicat.

La data de 1 martie 2022 a fost semnat decretul de numire al noului ambasador al României în Spania. George Gabriel Bologan, va continua activitatea de reprezentare, dialogul constructiv și comunicarea cu membrii comunității românești.

Mesajul noului ambasador al României în Spania, George Gabriel Bologan, la începutul mandatului

Bihoreanul George Bologan, a fost ambasador al României în Italia, Malta şi San Marino din 2016. Acesta a fost rechemat în ţară de preşedintele Klaus Iohannis, în luna noiembrie a anului trecut, după ce i-a expirat mandatul. 

Pentru mai multe informații despre Ambasadorul României George Gabriel Bologan, vizitează: Ambasador George Gabriel Bologan

George Gabriel Bologan pe Twitter: @GeorgeBologan

Surse informații și foto: Ambasada României în Spania / Blog DiasporaMadrid.com

Acordați o evaluare Ambasadei României în Spania

Sunteți mulțumit/ă de Ambasada României în Spania? Vă rugăm să acordați o evaluare pe DiasporaMadrid.com și să permiteți și altor persoane să afle părerea d-voastră.

Rezumatul recenziilor

0,0
Rated 0 out of 5
0 din 5 stele (pe baza a 0 recenzii)
Excelentă0%
Foarte bună0%
Medie0%
Slabă0%
Teribilă0%

Ultima recenzie acordată

Încă nu există recenzii. Fii primul/prima care scrie una.

Scrie o recenzie