George Gabriel Bologan este noul ambasador al României în Spania. După ce în urmă cu câteva luni şi-a terminat mandatul în Italia, bihoreanul George Gabriel Bologan a fost numit, pe 1 martie, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei, cu reşedinţa la Madrid, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Un moment important în relația bilaterală este numirea ambasadorilor, mai ales într-un context internațional delicat.

La data de 1 martie 2022 a fost semnat decretul de numire al noului ambasador al României în Spania, George Gabriel Bologan, care va continua activitatea de reprezentare, dialogul constructiv și comunicarea cu membrii comunității românești.

“UE este Patria noastră comună și acest sentiment de apartenență va anima și mai mult relațiile speciale multidirecționale dintre România și Spania în aceste momente tensionate pentru diplomația internațională și mai ales pentru starea de spirit a multor persoane preocupate de imaginile tragice care fac înconjurul lumii.

Spania va găzdui Summitul NATO și anul următor Președinția rotativă la UE, va fi un mandat cu dimensiuni importante și mă bucur de susținerea unei echipe formate din profesioniști atât în Ambasadă cât și la nivelul oficiilor consulare”, a declarat noul șef al misiunii diplomatice în Regatul Spaniei.

Bihoreanul George Bologan, ambasador al României în Italia, Malta şi San Marino din 2016, a fost rechemat în ţară de preşedintele Klaus Iohannis, în luna noiembrie a anului trecut, după ce i-a expirat mandatul. 

Vezi și:

Cea mai bună strategie de marketing. Magazinele și supermarketurile din Spania limitează vânzarea de ulei de floarea-soarelui

Ce trebuie să ştii dacă îţi duci copilul la şcoală în Spania

Alocație pentru copii în Spania. Cum o soliciți dacă părintele lucrează legal!

Surse: ebihoreanul.ro / madrid.mae.ro

George Gabriel Bologan, a fost numit ambasadorul României în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.