Alocație pentru copii în Spania

Diaspora Madrid

Alocație pentru copii în Spania. Cum o soliciți dacă părintele lucrează legal!

alocatia copiilor, alocatie, copii, documente, drepturi legale, prestacion economica por hijo o menor a cargo, Spania

Alocație pentru copii în Spania. Obținerea alocației de stat pentru copii în Spania poate părea un proces complex pentru cei care lucrează legal în această țară și au copii în întreținere. Într-o lume în continuă schimbare, este important să fiți bine informat și să știți cum să accesați beneficiile la care aveți dreptul. Acest articol vă oferă informații detaliate despre acest subiect, clarificând procedurile și documentele necesare pentru a accesa acest ajutor financiar.

Ce este Alocația pentru Copii în Spania?

Alocația pentru copii în Spania este un ajutor financiar acordat familiilor pentru a susține creșterea și îngrijirea copiilor sub 18 ani. Este important de menționat că în Spania alocația pentru copii nu se acordă automat tuturor familiilor. Aceasta este condiționată de veniturile părinților și de îndeplinirea anumitor criterii.

Cauți: Acte necesare pentru alocație copii cu domiciliul în străinătate?

Alocația de Stat pentru Copii în România

Dacă, în funcție de venitul anual al familiei, minorul nu are dreptul să beneficieze de alocația pentru copii în Spania, reprezentantul legal poate solicita Alocația de Stat pentru Copii în România. Aceasta este un ajutor acordat fără condiții legate de veniturile familiei.

Cine are dreptul la Alocația pentru Copii în Spania?

Pentru a avea dreptul la alocația pentru copii în Spania, familiile trebuie să îndeplinească anumite cerințe de venit stabilite de INSS (Institutul Național de Securitate Socială). Dacă părinții lucrează legal în Spania, reprezentantul legal al copilului trebuie să solicite alocația pentru copii în Spania.

Poate te interesează și: Ce trebuie să ştii dacă îţi duci copilul la şcoală în Spania

Care sunt criteriile de venit pentru Alocația pentru Copii în Spania?

Una dintre condițiile pentru a avea dreptul la alocația financiară pentru copiii aflați în întreținere sau pentru minorii cu vârsta sub 18 ani, care nu sunt persoane cu handicap, este ca venitul anual să nu depășească limita stabilită.

Pentru a determina nivelul venitului, se va lua în considerare venitul obținut de părinți sau de părinții adoptivi în anul financiar anterior datei de depunere a cererii.

Cât este alocația pentru copii în Spania?

Pentru anul 2023, venitul anual al familiei nu trebuie să depășească suma de 14.011,00 euro pentru a avea dreptul la alocația pentru copii. Valoarea acestui ajutor este de 588 de euro pe an (49,00 euro pe lună).

Este important să menționăm că suma se mărește cu 15% pentru fiecare copil aflat în întreținere sau în plasament, începând cu al doilea copil. Iată un tabel privind baremele de venit anual:

Vezi tabelul privind baremele de venit anual.

Cum să solicitați Alocația pentru Copii în Spania?

Reprezentantul legal al copilului trebuie să urmeze acești pași pentru a solicita alocația pentru copii în Spania:

  1. Depunerea Cererii:
  2. Documentație necesară:
    • Completați o cerere și anexați documentația solicitată. Venitul anual al familiei va fi luat în considerare pentru a determina dacă copilul are dreptul la alocația pentru copii.
  3. Depășirea baremului de venit:
    • Dacă venitul anual al familiei nu depășește suma de 14.011,00 euro, copilul va beneficia de această prestație. Suma se mărește cu 15% pentru fiecare copil aflat în întreținere, începând de la al doilea copil.
  4. Alocația se poate lua de la un singur stat:
    • Dacă, în funcție de venitul anual al familiei, minorul nu are dreptul să beneficieze de Prestația pentru Minor în Spania, reprezentantul legal poate solicita alocația de stat pentru copii în România, indiferent de veniturile familiei.

Vezi și: Procedurile privind obţinerea permisului de rezidenţă de către cetățenii străini în Spania

Cum și unde să solicitați Alocația de Stat pentru Copii în România?

Pentru a solicita alocația de stat pentru copii în România, trebuie să depuneți personal sau prin împuternicit o cerere la primăria de domiciliu din țară. Dosarul depus va cuprinde și formularul E 411, completat în partea B. Formularul E 411 se solicită de la birourile Securității Sociale din Spania.

Cum poti lua alocatie pentru copii in Spania

De asemenea, puteți depune orice alt document eliberat de această instituție din Spania care să dovedească faptul că împuternicitul legal al copilului nu are dreptul la prestația pentru copil aflat în întreținere în Spania.

Surse: https://madrid.mae.ro/local-news/1282 / Blog DiasporaMadrid.com

Alocație pentru copii în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.