Începe campania de depunere a declarațiilor fiscale pentru anul 2021!

Diaspora Madrid

Începe campania de depunere a declarațiilor fiscale pentru anul 2021 în Spania!

Agencia Tributaria, agentia fiscala, campanie, Declarația de venituri, declaratie fiscala, Fisc, renta 2021, Spania

Începe campania de depunere a declarațiilor fiscale pentru anul 2021 în Spania! Renta 2021, este cea care va fi prezentată în 2022. La 6 aprilie, toți cetățenii care îndeplinesc condițiile stabilite de Fisc, vor trebui să depună o declarație privind veniturile realizate. Adică cei care au câștigat mai mult de 22.000 de euro brut pe an cu un singur plătitor sau 14.000 de euro în cazul în care există doi sau mai mulți plătitori.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți, înainte de a o depune, este dacă sunteți sau nu obligat să depuneți o declarație fiscală. Pentru a face acest lucru, trebuie să țineți cont de sursa fiecărui venit (venituri din muncă; venituri din capital mobil sau imobiliar; câștiguri de capital; activități economice) și de valoarea fiecăruia dintre veniturile pe care le-ați obținut în anul pentru care depuneți declarația de impozit.

Pentru procesarea și depunerea declarației de venit, aveți la dispoziție un serviciu de asistență, Renta WEB. Înainte de a efectua orice procedură, trebuie să vă identificați. După ce v-ați identificat, veți putea să vă consultați datele fiscale, care vor fi folosite pentru a obține ciorna(borrador) generată prin serviciul Renta WEB.

Atunci când depuneți declarația de venit cu Renta WEB, majoritatea datelor vor fi introduse automat. Ulterior, veți putea să le modificați și/sau să adăugați date noi, dacă este necesar. În cazul impozitării comune, trebuie să introduceți datele fiscale ale tuturor membrilor familiei.

Parlamentul spaniol a votat pentru eliminarea obligativității măștilor de protecție în interior!

Când trebuie să depuneți declarația de impozit pe venit

Termenul de depunere a declarațiilor privind impozitul pe venitul persoanelor fizice pentru anul fiscal 2021, indiferent de rezultat, va fi între 6 aprilie și 30 iunie 2022, inclusiv.

Acest lucru nu aduce atingere termenului limită pentru debitarea directă a declarațiilor fiscale (până la 27 iunie 2022).

Acestea sunt datele cheie pentru campania de impozitare a veniturilor, când va trebui depusă declarația de venit pentru persoanele fizice:

 • 6 aprilie până la 30 iunie 2022: depunerea online a declarațiilor privind impozitul pe venit și pe avere 2021.
 • 5 mai și 30 iunie 2022: Agenția Fiscală va putea să vă întocmească Declarația de impozit pe venit 2021 prin telefon (cerere de programare între 3 mai și 29 iunie).
 • 1 – 30 iunie 2022: Agenția Fiscală va putea să vă întocmească în persoană Declarația de impozit pe venit 2021 la sediile sale (cu programare în perioada 26 mai – 29 iunie).

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Cum poți solicita o programare la Agenția Fiscală

Deși campania pentru impozitul pe venit începe pe 6 aprilie, programarea pentru Renta 2021 (cea care va fi depusă în 2022) nu poate fi solicitată până în luna mai. Dacă doriți să vă faceți o programare pentru ca Agenția Fiscală să vă întocmească declarația de impozit Renta 2021, există două metode:

 • Din 3 mai pentru a face declarația de impozit Renta 2021 prin telefon.
 • Din 26 mai, pentru a prezenta declarația de impozit pe venit 2021 în persoană.

Pentru a vă suna la telefon și a vă face declarația fiscală Renta 2021 (Plan Le Llamamos) trebuie să vă faceți o programare în perioada 3 mai – 29 iunie:

 • Internet cu NIF/NIE sau DNI electronic ID, certificat electronic, Cl@ve PIN sau număr de referință
 • Aplicația „Agencia Tributaria” (Agenția Fiscală)
 • Telefon automat 915 357 326 sau 901 121 224.
 • Numărul de telefon pentru programări la Renta cu atenție personală 915 530 071 sau 901 223 344. De luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00.

Pentru a face declarația Renta 2021 (serviciu în persoană), trebuie să vă faceți o programare în perioada 26 mai – 29 iunie, prin aceleași mijloace, cu excepția telefonului automat.

Programările pot fi anulate prin oricare dintre canalele menționate mai sus.

Serviciul de informații cu privire la declarația pe venit: 901 335 533 sau 915 548 770 (de luni până vineri între orele 9:00 și 19:00. Acest serviciu este disponibil pe tot parcursul anului (până la ora 15:00 în luna august).

Expoziție de pictură cu artiști români la Madrid – Romanian Art Today 2022

Cum se depune declarația de impozit pe venit

Declarațiile privind impozitul pe venitul persoanelor fizice, precum și documentul de plată sau de rambursare corespunzător, pot fi depuse în felul următor:

a) Depunerea electronică prin intermediul internetului, care poate fi efectuată utilizând oricare dintre următoarele sisteme de identificare:

b) Depunerea declarației în persoană prin confirmarea ciornei declarației fiscale la sediile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu programare prealabilă. De asemenea, și la sediile înființate de comunitățile autonome, orașele cu statut de autonomie și organismele locale pentru confirmarea ciornei declarației fiscale.

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Există, de asemenea, cerințe speciale de depunere a declarațiilor pentru diferite tipuri de contribuabili:

 • Contribuabilii IRPF care sunt acoperiți de sistemul de cont curent în materie fiscală.
 • Contribuabilii care sunt obligați să depună și o declarație de impozit pe avere.
 • Contribuabilii cu reședința obișnuită în străinătate sau detașați în afara teritoriului spaniol.
 • Declarațiile de impozit pe venitul persoanelor fizice ale soților nedespărțiți legal în care unul dintre ei solicită suspendarea plății, iar celălalt declară că renunță la încasarea rambursării.

Mai multe informații pe site-ul Agenției Fiscale: https://sede.agenciatributaria.gob.es/Sede/Renta.html

Începe campania de depunere a declarațiilor fiscale pentru anul 2021 în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.