Parlamentul spaniol a votat eliminarea obligativității măștilor în interior!

Diaspora Madrid

Parlamentul spaniol a votat pentru eliminarea obligativității măștilor de protecție în interior!

eliminata, interior, masca de protectie, motiune, obligativitatea, Parlament, Spania

Parlamentul spaniol a votat pentru eliminarea obligativității măștilor de protecție în interior! Încetul cu încetul se apropie sfârșitul măștilor de față în Spania. Masca este deja mai mult o problemă politică decât una de sănătate. Și de aceea, guvernul spaniol nu a stabilit o dată pentru eliminarea obligativității acesteia.

Joi, parlamentul a aprobat o moțiune convenită între partidele Ciudadanos și PSOE. Această moțiune îndeamnă guvernul să elimine obligativitatea folosirii măștilor de față în interior, dar numai atunci când comunitatea științifică și autoritățile din domeniul sănătății recomandă acest lucru.

Cu alte cuvinte, parlamentul tocmai a cerut executivului să anuleze ultima dintre măsurile majore împotriva pandemiei care sunt încă în vigoare. Și a făcut-o, în mod curios, cu voturile PSOE la câteva minute după ce Pedro Sánchez a exclus abrogarea obligativității.

Spania: Transportatorii suspendă “temporar” greva după 20 de zile!

O petiție adresată guvernului și susținută de partidul de guvernământ

Săptămâna aceasta, două moțiuni diferite (una de la VOX și cealaltă de la Ciudadanos) au cerut guvernului să elimine obligativitatea folosirii măștilor în interior. Ambele păreau destinate să fie respinse în parlament, dar în ultimul moment partidul socialist s-a alăturat moțiunii Ciudadanos.

Inițiativa a fost adoptată cu un total de 187 de voturi pentru, 94 împotrivă și 63 de abțineri. Vezi video mai jos.

În ceea ce privește votul, doar două partide au votat împotrivă, Partidul Popular și PNV. La rândul său, Unidas Podemos s-a abținut, în timp ce VOX a decis să susțină propunerea. Un alt partid care a ales să se abțină a fost ERC.

Un băiețel a murit după ce a fost lovit de un autobuz pe aeroportul din Madrid!

Ambasadorul României în Spania a depus scrisorile de acreditare!

Ce se întâmplă cu masca?

Până în prezent, utilizarea sa este încă obligatorie în interior, precum și în zonele exterioare în care distanța de siguranță de 1,5 metri nu poate fi garantată, cum ar fi la evenimente sportive.

Masca ar putea să nu mai fi obligatorie în interior în Spania începând cu 13 aprilie. Potrivit unor surse din Ministerul Sănătății consultate de OKDIARIO, Pedro Sánchez va profita astfel de Săptămâna Patimilor pentru a vinde măsura ca pe o favoare din partea Guvernului pentru a se putea bucura de câteva zile fără masca enervantă în timpul căreia mulți spanioli își iau concediu.

Spania devine astfel una dintre ultimele țări din UE care renunță la masca obligatorie, care va rămâne în vigoare doar în spitale și în transportul public.

Surse: okdiario.com / economiadigital.es / europapress

Parlamentul spaniol a votat pentru eliminarea obligativității măștilor de protecție în interior!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.