Informații generale despre Spania

Informații generale despre Spania. Spania este o țară unică în Europa, cu o istorie și o cultură bogată. Situată în sud-vestul Europei, această țară are o populație de aproximativ 47 de milioane de oameni și o suprafață de aproximativ 505.000 km². Spania are multe orașe fascinante, plaje superbe și gastronomie delicioasă. În plus, clima temperată face Spania o destinație ideală pentru turism de vară și iarnă.

Spania este o monarhie parlamentară, cu regele Felipe al VI-lea ca șef de stat. Capitala Spaniei este Madrid, care este și cel mai mare oraș din țară, cu o populație de aproximativ 3,3 milioane de locuitori.

Moneda oficială este Euro și limba oficială este spaniola.

Steagul Spaniei – Cauți steagul Spaniei de colorat? Descarcă gratuit!

În trecut, începând din 1869 și până în 2002, aici s-a folosit peseta spaniolă. Alături de francul francez, aceasta a fost o monedă de facto, folosită și în Andorra, care nu a avut o moneda națională ca un mijloc legal de plată.

Ziua Națională a Spaniei este pe data de 12 octombrie, reprezentând momentul în care Cristofor Columb a descoperit America, în anul 1492. Această zi este cunoscută și ca Ziua Hispanității sau Ziua Hispanismului (Día de la Hispanidad).

Turismul în Spania

Spania este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. În fiecare an, milioane de oameni din întreaga lume vin să exploreze frumusețea acestei țări și să se bucure de soare, plajă și viața de noapte. Cele mai populare destinații turistice sunt Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Alicante și Malaga.

Printre cele mai cunoscute atracții se numără Sagrada Familia din Barcelona, ​​Palatul Regal din Madrid și Parcul Güell. În Barcelona, de exemplu, se află celebrele opere ale lui Antoni Gaudí, iar Valencia este renumită pentru Festivalul Las Fallas.

Bilete de Avion: Trucuri pentru a Găsi Cele Mai Ieftine Zboruri către România

Alte atracții turistice includ Munții Pirinei, care oferă peisaje spectaculoase și posibilitatea de a face drumeții sau sporturi de iarnă, și Insulele Canare, care sunt cunoscute pentru plajele lor de nisip și apele cristaline.

În plus, Spania este cunoscută pentru parcurile tematice și naturale, precum și pentru patrimoniul cultural bogat.

Pentru a vă bucura de toate acestea, ar fi bine să planificați cu atenție călătoria și să căutați informații utile înainte de plecare. De exemplu, puteți găsi informații actualizate despre transport, cazare și evenimente culturale pe site-urile oficiale de turism ale Spaniei.

Informații generale despre Spania: Geografie

Spania, cunoscută și ca Regatul Spaniei, datorită formei de conducere prezente încă din 1978, este învecinată de-a lungul Munților Pirinei, în nord, cu țări ca Andorra și Franța. Spania este situată pe coasta mediteraneană și are o coastă impresionantă de aproximativ 4.900 km, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Aceasta țară are două arhipelaguri: cele șapte Insule Canare, situate în Oceanul Atlantic, și popularele Insule Baleare, situate în Marea Mediterană, care cuprind destinații turistice ca Menorca, Mallorca, Formentera sau Ibiza. Tot de Spania aparțin și două teritorii (Ceuta și Melilla) situate în nordul Africii, dar și enclava Llivia din Munții Pirinei.

Geografia Spaniei este alcătuită din platouri înalte și lanțuri muntoase. Munții Pirinei au peste 430 de kilometri, întinzându-se de la Cap de Creus la Marea Mediterană și de la Golful Biscaya la Oceanul Atlantic.

Cele mai înalte vârfuri ale acestor munți ating înălțimi amețitoare de 3.404 metri, pe culmea Maladeta. Sierra Nevada este un alt lanț muntos aflat în regiunea Andaluzia a acestei țări. Denumirea înseamnă „lanț înzăpezit”, aici aflându-se cel mai înalt vârf continental spaniol, Mulhacén, având 3.482 metri.

Declarați Rezerva a Biosferei, acești munți reprezintă un obiectiv turistic al Spaniei, datorită Parcului Național Sierra Nevada și stațiunii care poartă aceeași denumire și în care se pot practica diferite sporturi de iarnă.

De-a lungul coastelor spaniole se găsesc câmpii aluvionare, cea mai mare aflându-se în Andaluzia, o comunitate autonoma formată din provinciile Cádiz, Almería, Granada, Córdoba, Jáen, Huelva, Sevilla și Málaga și care este situată în partea de sud a Spaniei.

Stilul de viață spaniol

Atunci când călătoriți în Spania, ar fi bine să țineți cont de anumite aspecte. De exemplu, obiceiurile spaniole diferă de cele ale altor țări, iar programul de lucru și de relaxare este diferit. De asemenea, este important să luați în considerare climatul și să vă îmbrăcați corespunzător.

Spaniolii sunt cunoscuți pentru stilul lor de viață relaxat și prietenos. Ei se bucură de viață și petrec mult timp cu prietenii și familia. În plus, Spania este cunoscută pentru fiestele sale, care sunt evenimente de stradă, cu muzică, dans și multă distracție.

În ceea ce privește bucătăria spaniolă, aceasta este una dintre cele mai variate și delicioase din Europa. Printre preparatele tradiționale se numără paella, gazpacho și tortilla. De asemenea, Spania este faimoasă pentru vinurile sale, în special cele din regiunea Rioja.

Spaniolii sunt cunoscuți și pentru obiceiul lor de a lua o pauză de prânz lungă, numită „siesta”, între orele 14:00 și 17:00.

Religie

Religia predominantă în Spania este catolicismul, adepții acesteia reprezentând peste 94% din totalul populației acestei țări. A doua religie este cea musulmană, numărând 800.000 de adepți. Martorii lui Iehova sunt în număr de 104.000, iar comunitatea protestantă are 50.000 de credincioși. În timp ce, oficial, comunitatea mormonă are 20.000 de membri, cea iudaică numără doar 15.000.

Suprafața

Suprafața totala a Spaniei este de 504.030 kilometri pătrați, găzduind o populație de aproximativ 47 de milioane de locuitori.

În această țară se vorbesc 4 limbi importante, unele dintre ele fiind chiar oficiale în anumite regiuni. Acestea sunt spaniola, catalana, galiciana și basca, în funcție de regiunea în care predomină. Dialectele sunt și ele prezente, ca cel aranez sau aragonez, nefiind însă recunoscute ca limbi separate.

Denumirea țării vine de la cuvântul latin „Hispania”, cu care romanii se refereau la întreaga Peninsulă Iberică. Originea acestui termen este feniciană, acest popor ajungând pentru prima oară pe aceste teritorii, și fondând unul dintre cele mai vechi orașe din Occident, denumit Isephanim, Coasta de Iepuri, și situat în Andaluzia.

Calitatea vieții

Calitatea vieții în Spania, este ridicată și comparabilă cu cea din Franța. Începând cu 2006, numărul non-naționalilor din această țară veniți să muncească a crescut simțitor.

Prețurile pot varia în funcție de zonă, fiind mai ridicat în centrele urbane și turistice, ca Madrid sau Barcelona, decât în zonele rurale sau orașele mici. Ca și putere de cumpărare, Spania se afla pe locul 16 în topul țărilor europene și ocupă același loc din punctul de vedere al forței de muncă.

Aceste date au transformat Spania, de-a lungul timpului, într-unul din cele mai populare locuri atunci când vine vorba de trăit sau vizitat.

Clima

Datorita dimensiunilor sale mari, clima în Spania variază de la o regiune la alta. În general, turiștii se pot aștepta să întâlnească un climat mediteranean, caracterizat prin veri calde și uscate și ierni blânde și umede.

Platoul central, Meseta, are un climat continental, cu veri calde și uscate și ierni reci. Primăvara și toamna sunt anotimpuri marcate de ploi, acestea fiind mai abundente în zonele montane.

În Madrid, capitala Spaniei, climatul este mediteranean-continental, temperatura medie situându-se la 30 de grade Celsius. În regiunile situate pe malul marii, climatul este mai puțin extrem. În același timp, în unele zone limitate din Oceanul Atlantic, vremea este foarte ploioasa.

Flora

Constituind o punte între continentul european și cel african, vegetația din Spania reflectă îmbinarea diferitelor culturi din această țară, incluzând mai mult de 8.000 de specii și fiind una dintre cele mai bogate din întreaga Europă.

În partea de nord a țării, în Munții Pirinei, puteți întâlni păduri de foioase și conifere. Speciile de plante cele mai des întâlnite sunt tipice zonelor central europene, tufărișul fiind reprezentat de ferigi și iarba neagră, iar pădurile de fag, stejar sau castan. Arbuștii caracteristici sunt socul, murele sau gherghinul.

În Sierra Nevada există Parcul Național care poarta același nume. Acesta fiind o zonă protejată acoperind 86.000 hectare, inclusă pe lista Rezervațiilor UNESCO încă din 1986. Aici se găsesc peste 20 de vârfuri muntoase cu înălțimi de peste 3000 de metri care cuprind o faună și o vegetație abundentă și luxuriantă.

Fructele și legumele sunt cultivate în special în zonele de coastă, datorită climei calde și temperate prezente aici. Peste tot veți putea vedea lămâi sau portocali, fiind arbori comuni pe întregul teritoriu al Peninsulei Iberice.

Fauna

Ca și în cazul florei, fauna prezentă în Spania este foarte diversificată. Aici putându-se găsi animale specifice atât continentului nord-african cât și regiunii central-europene.

În Munții Pirinei se pot întâlni capre negre, porci mistreți, lupi dar și păsări de pradă, diferite specii de vulturi. În Munții Centrali ai Spaniei se pot găsi numeroase specii de rozătoare, cârtițe, vulpi sau bursuci. În regiunile de stepă cele mai comune animale întâlnite sunt iepurii sau șoarecii de câmp. Sudul Spaniei este remarcabil prin prezenta speciilor africane de animale.

Puteți întâlni aici porci spinoși, nevăstuici, șacali, prepelițe sau magotul, care este singura specie de maimuță din Europa. Peștele prezent în apele Spaniei este specific mediteranean sau oceanic, incluzând specii ca languste, macrou, cod sau ton. În apele râurilor veți găsi păstrăvi și somoni, iar în apele cantabreze, scobari și calcani. În anumite zone se găsesc și mrene sau sturioni.

Informații generale despre Spania: Istorie

Unificarea Spaniei, asa cum este cunoscuta în zilele noastre, a fost completă abia în anul 1512. Deși monarhii își doreau unificarea întregii Peninsule Iberice, acest lucru fiind aproape posibil, până în anul 1640, atunci când Contele de Olivares a provocat războaie în Catalonia și Portugalia.

Colonizarea spaniolă a Americilor a adus un profit uriaș Spaniei, făcând din aceasta cea mai puternica forță din lumea secolului al XVI-lea.

În momentul actual, Spania este constituita din 17 regiuni denumite Comunități Autonome. Unele dintre ele având propria limba oficială și propriul sistem legislativ.

Informații generale despre Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.