Steagul Spaniei – Istoria și evoluția drapelului spaniol (șablon gratuit)

Steagul Spaniei este unul dintre cele mai frumoase din Europa pentru că folosește culori simetrice și plăcute: roșu și galben. Drapelul Spaniei este un simbol național care a evoluat de-a lungul istoriei țării. Acesta este recunoscut în întreaga lume pentru designul său iconic și culorile vibrante. Designul actual al drapelului spaniol este alcătuit din trei benzi orizontale, roșu, galben și roșu. Banda galbenă este de două ori mai mare decât fiecare dintre benzile roșii, potrivit articolului 4.1 din Constituția spaniolă. În centrul benzii galbene pe verticală și deplasată puțin spre lance din punct de vedere al orizontalei se află stema Spaniei.

Steagul-Spaniei-Bandera-de-Espana-Flag-of-Spain

Arabii au fost cei care au introdus în Peninsula Iberică steagurile așa cum le cunoaștem astăzi. Adică sub forma unor bucăți de pânză fixate pe un băț de care flutură perpendicular. Adesea, aceștia asociau o anumită culoare cu o anumită dinastie, cum ar fi albul Omeiazilor și Almohazilor sau verdele Fatimizilor.

În timpul Reconquistei, creștinii au renunțat treptat la însemnele moștenite de la romani și vizigoți și au adoptat steaguri în stilul dușmanilor lor musulmani, cu diferența că au plasat pe dungi aceleași figuri și culori ca și pe stemele lor

Originea și evoluția steagului spaniol

Originea steagului Spaniei poate fi urmărită înapoi până în secolul al XV-lea. Pe atunci, monarhia spaniolă a fost fondată de Regele Ferdinand al II-lea al Aragonului și Reginele Isabella I a Castiliei.

Inițial, steagul spaniol a fost format din două benzi verticale, una galbenă și una roșie. Astfel, drapelul reprezenta culorile regionale ale Castiliei și Aragonului. În timpul dominației spaniole în America și Filipine, steagul spaniol a devenit un simbol important pentru coloniile spaniole.

Această perioadă a adus schimbări în designul drapelului, precum adăugarea stemelor regiunilor în zona centrală a drapelului.

În 1785, Carlos al III-lea a emis un decret care a stabilit o formă standard pentru steagul spaniol. Acesta consta dintr-un drapel format din trei benzi orizontale de dimensiuni egale. Cu toate acestea, stema regală a rămas o componentă importantă a steagului.

După adoptarea Constituției spaniole în 1978, un nou design pentru stema Spaniei a fost propus și adoptat. Noul design a fost integrat în steagul spaniol prin plasarea stemei în centrul benzii galbene. Astfel, noul design a fost introdus în iulie 1981 și a devenit designul oficial al steagului Spaniei.

Astăzi, steagul Spaniei este un simbol important al identității naționale spaniole. Drapelul Spaniei este afișat în toate instituțiile publice și în majoritatea evenimentelor oficiale. Steagul spaniol este, de asemenea, popular în rândul cetățenilor și este afișat cu mândrie în locuințe și afaceri.

Steagul Spaniei de colorat

Cauți steagul Spaniei de colorat? Descarcă acest șablon A4 gratuit cu drapelul spaniol pentru a imprima și colora.

steagul-spaniei-pentru-colorat

Steagul Spaniei – Istoria și evoluția steagului spaniol(șablon gratuit)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.