Transport Public la Madrid

Transport Public la Madrid

Transport Public la Madrid. Transportul public din Madrid este unul dintre cele mai bune din Europa, oferind o varietate de opțiuni pentru a vă deplasa prin oraș. Sistemul de transport public din Madrid este format din metrou, autobuze și trenuri de suprafață.

În plus, Madrid oferă un sistem de închiriere biciclete, numit BiciMAD, care oferă o alternativă ecologică și economică pentru transportul public. Bicicletele pot fi închiriate prin intermediul aplicației BiciMAD sau prin intermediul unui abonament lunar.

Transfer privat de persoane de la și către aeroport

Ai nevoie de un serviciu de transfer privat de persoane de la și către aeroport?!

Cere o cotație AICI!

Transfer privat de persoane de la și către aeroport în Spania

Călătoria cu metroul din Madrid

Metroul din Madrid este unul dintre cele mai extinse din lume, cu 13 linii și aproximativ 300 de stații. Acesta este deschis între orele 6:00 și 1:30 și este o opțiune rapidă și eficientă pentru a vă deplasa în oraș. Există, de asemenea, mai multe linii nocturne care funcționează în weekend. Biletele pentru metrou pot fi achiziționate la stații sau înainte de călătorie prin intermediul aplicației Madrid Transport.

Metro de Madrid (Metroul din Madrid) este unul din cele mai eficiente și ieftine mijloace de transport de acest gen din Europa. Călătoriile sunt mult mai plăcute decât cele de la suprafață deoarece sunteți scutiți câteva minute de soarele din timpul zilei. La Madrid, zonele în care circulă metroul sunt A, B1, B2 și B3, majoritatea atracțiilor turistice fiind pe linia A.

Vezi prețurile la bilete metrou Madrid AICI.

Călătoria cu autobuzele din Madrid

Autobuzele din Madrid (EMT) sunt, de asemenea, o opțiune populară de transport public. Există mai mult de 200 de linii de autobuz care circulă în oraș și care acoperă aproape toate zonele. Biletele pentru autobuze pot fi achiziționate la stații sau înainte de călătorie prin intermediul aplicației Madrid Transport.

Autobuzele din Madrid acoperă mare parte din destinațiile la care metroul nu ajunge. Circulă între orele 6:00 – 23:30, iar noaptea sunt curse speciale (Búhos, „bufnițele de noapte”), cu orar între orele 23:30 – 5:00. Autobuzele nocturne acoperă o mare parte din oraș la intervale de aproximativ 20 de minute.

Vezi prețurile la bilete autobuze Madrid AICI.

Călătoria cu trenul de suprafață din Madrid

Trenurile de suprafață din Madrid, cunoscute sub numele de Cercanias, oferă conexiuni rapide între oraș și suburbii. Acestea circulă în jurul orașului și au o frecvență ridicată, fiind o opțiune bună pentru călătorii în afara orașului. Biletele pentru trenurile de suprafață pot fi achiziționate la stații sau înainte de călătorie prin intermediul aplicației Madrid Transport.

Trenurile Cercanias circulă de-a lungul rutei C1, între terminalul 4 al aeroportului din Madrid și stația Prinicipe Pio din centrul capitalei. Trenurile opresc și la Gara Atocha (călătoria durează 25 de minute) și Chamartin (călătoria durează 11 minute). Birourile de informații pentru călătoria cu trenurile de suprafață se găsesc în zona Sosiri ale terminalelor 1 și 4. Aici puteți obține detalii despre tarife și rutele trenurilor care circulă pe rute naționale.

Vezi prețurile la biletele de tren din Madrid AICI.

Călătoria cu taxi din Madrid

Taxiurile din Madrid sunt o opțiune populară pentru transportul în oraș, oferind flexibilitate și confort pentru călătorii. Toți șoferii de taxi din Madrid trebuie să fie licențiați și să poarte o uniformă distinctivă, astfel încât să poată fi ușor recunoscuți.

Taxiurile din Madrid pot fi găsite la stațiile de taxi sau prin apelare directă. De asemenea, puteți rezerva un taxi prin intermediul unei aplicații sau prin intermediul unei companii de taxi. Prețurile pentru un taxi din Madrid sunt calculate pe baza distanței parcurse și a timpului de călătorie, cu tarife suplimentare pentru călătorii nocturne sau în weekend.

La Madrid taxiurile oficiale sunt albe, cu o dungă roșie practicând trei tarife: unul de zi, unul de noapte și unul de sărbători. Prețul de pornire este de 2 euro, iar dacă îl luați de la aeroport aparatul de taxat pornește de la 5.5 euro. Există un preț închis de 30€ de la aeroport către zona centrală (M-30) și invers.

Servicii de ridesharing sau car-pooling la Madrid

Ridesharing-ul sau serviciile de car-pooling, cum ar fi Uber sau Cabify, sunt o opțiune populară de transport public la Madrid. Aceste servicii oferă o alternativă convenabilă și economică la taxiurile tradiționale.

Cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei aplicații, pasagerii pot solicita și plăti pentru o călătorie în câteva minute. De asemenea, aplicațiile oferă informații despre prețuri estimate, timpul de așteptare și detaliile șoferului, inclusiv fotografii și numărul de mașină.

Ridesharing-ul este, de asemenea, o opțiune mai accesibilă decât taxiurile tradiționale, deoarece prețurile sunt calculate pe baza unei tarife fixe și a distanței parcurse, în loc de un tarif pe oră. De asemenea, ridesharing-ul poate fi mai eficient din punct de vedere al traficului, deoarece șoferii pot utiliza rutele optime și pot evita zonele aglomerate.

Aplicații oficiale de transport public la Madrid

Închirieri auto aeroport Madrid

Închirierea unei mașini în Madrid poate fi o opțiune convenabilă pentru cei care doresc să exploreze orașul și împrejurimile sale în mod independent. Există o varietate de companii de închiriere auto disponibile în Madrid, care oferă o gamă largă de mașini, de la modele economice la modele luxoase.

Pentru a închiria o mașină, este necesar să aveți un card de credit sau un card de debit valabil, precum și un permis de conducere valabil. De asemenea, unii furnizori pot solicita un extras de cont sau o garanție suplimentară.

Prețurile pentru închirierea unei mașini variază în funcție de modelul ales, durata închirierii și sezonul în care se efectuează închirierea. De obicei, prețurile sunt mai mici pentru închirierile pe termen lung și pot varia în funcție de compania de închiriere auto aleasă.

Există, de asemenea, opțiuni pentru închirierea unei mașini cu șofer sau opțiunea de a avea un GPS în mașină. Aceste opțiuni pot fi adăugate la prețul de bază al închirierii și pot fi utile pentru cei care nu se simt confortabili în condusul în Madrid sau doresc să evite stresul de a conduce în oraș.

Aeroportul Adolfo Suarez Madrid-Barajas

Informații generale

Situat la 12 km nord-est de Madrid, aeroportul recent redenumit Adolfo Suárez Madrid – Barajas este cel mai mare din Spania și unul dintre cele mai tranzitate din Europa și deservește capitala Madrid. Aceia dintre voi care plănuiesc o călătorie cu această destinație vor găsi în ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport în comun, dar și informații despre facilitățile terminalelor.

Bilete de Avion: Trucuri pentru a Găsi Cele Mai Ieftine Zboruri către România

Aeroportul pune la dispoziția pasagerilor peste 20 de ghișee de informații situate la toate terminalele, în timp ce la terminalul 4 funcționează un chioșc cu touchscreen. Mai trebuie spus că peste 100 de operatori de la biroul informații vă stau la dispoziție pentru a vă acorda asistență în caz de nevoie. Birourile de informare turistică pot fi găsite în zona Sosiri, Terminalele 1 și 2 și în zona Recuperare bagaje de la terminalul 4.

Compară închirierile de mașini din Madrid și găsește cele mai mici prețuri de la toate firmele importante. Rezervă online! Companiile Avis, Enterprise Atesa, Europcar, Hertz și Sixt oferă servicii de închirieri auto în Aeroportul Barajas. Birourile operatorilor se găsesc în terminalele 1, 2 și 4.

Transferul între terminale

Un microbuz asigură transportul gratuit al pasagerilor între terminale și de la parcările cu acces pe termen lung. Terminalul 4 este conectat de clădirea satelit (T4S) de un tren. Microbuzele transportă pasagerii între terminalul 4 și restul terminalelor.

Accesul auto

Din M40 (care ocolește zona centrală a capitalei), îndreptați-vă spre est, pe A2 (pe direcția Barcelona) și ieșiți pe la intersecția 10, pentru a vă încadra pe M14, care vă duce direct la aeroport.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Transport Public la Madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.