A murit Ovidiu Stoica Anton! Și-a sacrificat viața pentru Ucraina

Diaspora Madrid

A murit Ovidiu Stoica Anton! Și-a sacrificat viața pentru Ucraina

Ovidiu Stoica Anton, razboi, roman mort, Ucraina

A murit Ovidiu Stoica Anton. Românul stabilit în Spania de peste două decenii, a părăsit această lume vineri seara în Harkov. Acesta își îndeplinea datoria de comandant de pluton în cadrul Legiunii Internaționale, participând la luptele din Ucraina. Petre Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere, a adus vestea tragică a trecerii sale în neființă.

Eroul din Alba, Tony, și-a încheiat misiunea pe pământ

Într-o tragedie ce a șocat comunitatea locală și pe toți cei ce l-au cunoscut, Tony, cunoscut și ca Ovidiu Stoica, un cugirean curajos, și-a găsit sfârșitul în timpul unei misiuni de evacuare a răniților din regiunea Harkov, Ucraina. Tony, care s-a alăturat Legiunii Internaționale Fight for Ukraina, și-a dedicat viața ajutând cei aflați în suferință în zonele de conflict.

Zile libere în Spania. Calendarul spaniol cu sărbători legale!

Angajarea în Conflict

Pornind de la experiența dureroasă trăită în Spania, Tony s-a întors acasă, hotărât să facă o diferență în lume. În luna aprilie a anului 2022, când conflictul armat a izbucnit în Ucraina, Anton s-a decis să-și pună în slujba sa experiența și curajul.

Înainte de a se alătura Legiunii Internaționale, el a început prin a face voluntariat în vama Isaccea, unde a fost profund marcat de suferința victimelor războiului.

Acesta este românul care a comis două crime brutale în Spania!

Drumul Spre Front

Dorind să contribuie mai activ la eforturile de salvare, Anton a trecut granița în Ucraina și s-a înrolat în Legiunea Internațională. După un scurt antrenament, a fost trimis în linia întâi, în Harkov, unde și-a dedicat fiecare zi salvării celor răniți.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Sacrificiu și Memorie

Mesajul lui Petre Gabor pe rețeaua de socializare Facebook aduce omagiu sacrificiului lui Anton și impactului pozitiv pe care l-a avut asupra celor din jur. Prin devotamentul său și spiritul său de sacrificiu, mulți oameni au avut o șansă la viață în ciuda ororilor războiului.

Într-o tristă noapte de 22 martie 2024, Ovidiu Stoica Anton și-a pierdut viața în timp ce încerca să salveze alții. Prin sacrificiul său suprem, a oferit multora șansa unei vieți noi. Ne luăm rămas bun de la un adevărat erou al Frontului Ucrainean, cu speranța că drumul său spre eternitate va fi unul binecuvântat.

Sursa: Ziarul Unirea

A murit Ovidiu Stoica Anton! Și-a sacrificat viața pentru Ucraina


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.