Româncă arestată pentru furt la aeroportul din Palma de Mallorca

Diaspora Madrid

Româncă arestată pentru furt la aeroportul din Palma de Mallorca

aeroport, arestata, furt, Palma de Mallorca, romanca

Româncă arestată pentru furt la Aeroportul din Palma, Mallorca. Garda Civilă a arestat o presupusă pasageră de naționalitate română pentru că a furat 14 cutii de tutun de rulat pentru a le vinde ulterior. Incidentul a avut loc joia trecută, când, cu ajutorul unui agent de securitate privat de la aeroportul Son Sant Joan, Garda Civilă a identificat și ulterior a arestat o femeie româncă pentru că ar fi furat tutun în magazinul duty free.

Modul de operare al infractoarei

Pasagera, călătorind sub aparența unui zbor obișnuit, a profitat de accesul la magazinele duty free. Femeia avea un permis de îmbarcare pentru un oraș din peninsulă. Cu ajutorul acestui permis a obținut accesul la control prin scanarea codului în prealabil.

După ce a trecut de controlul de securitate, a mers direct la duty free-ul terminalului cu scopul de a fura tutun pentru a-l vinde ulterior. Presupusa pasageră a introdus într-o geantă mare 14 cutii de tutun în valoare de peste 1.100 de euro.

Ulterior, sub pretextul că „trebuie să meargă la toaletă„, infractoarea a încercat să părăsească unitatea fără să plătească.

Un spaniol salvat din Vânătoarea lui Buteanu în Munții Făgăraș

Tendințe periculoase

Specialiștii în securitate aeriană atrag atenția că infractorii apelează tot mai des la această tactică ingenioasă. În ultimele luni, a devenit o obișnuință pentru acest tip de infractori să cumpere bilete cu companii aeriene low-cost.

Scopul este de a putea trece de controlul de securitate și de a avea acces în magazine pentru a fura și apoi să părăsească aeroportul prin terminalul de plecări ca orice alt pasager care tocmai a sosit, fără a trezi suspiciuni.

Aceste zboruri spre diverse destinații, atât pe continent, cât și în străinătate, sunt de obicei disponibile la prețuri extrem de mici, între 5 și 10 euro. Și de obicei nu se ajunge la îmbarcare, scopul fiind acela de a comite jaful.

Declarația de Impozit pe Venit 2024 în Spania: Ghid Complet

Context economic

Prețul redus al tutunului în Spania și profiturile atrăgătoare determină formarea de rețele de contrabandă care vizează aeroporturile. Autoritățile intensifică măsurile de securitate pentru a contracara aceste activități ilegale.

De remarcat faptul că tutunul de rulat în Spania costă în jur de 60 de euro pentru o cutie de 250 de grame. Dacă facem o comparație cu prețul aceluiași produs în Marea Britanie, acolo costă între 250 și 300 de euro. Astfel că există bande organizate care îl fură pentru a face bani și a obține profit.

Sursa: cronicabalear.es

Româncă arestată pentru furt la aeroportul din Palma de Mallorca


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.