Românul care și-a înjunghiat soția și soacra acceptă pedeapsa cu închisoarea

Diaspora Madrid

Românul care și-a înjunghiat soția și soacra acceptă pedeapsa cu închisoarea

7 ani, inchisoare, injunghiere, roman, soacra, sotie

Românul care și-a înjunghiat soția și soacra acceptă pedeapsa cu închisoarea. Vasile D., cetățean român, a făcut o mărturisire tulburătoare ofițerilor de la Garda Civilă în La Torre(Valencia). A recunoscut că și-a înjunghiat soția și soacra, ținând încă în mână arma crimei. Acuzat de tentativă de omor și vătămare corporală, a acceptat o sentință de șapte ani și jumătate de închisoare.

Mărturisirea șocantă după ce și-a înjunghiat soția și soacra

Eu am fost, cred că eu mi-am ucis soția, am folosit cuțitul, am trei copii, nu știu de ce am făcut-o, îmi pare rău„, a mărturisit Vasile D., de naționalitate română, ofițerilor de la Garda Civilă, ținând încă în mână arma cu care tocmai își înjunghiase partenera și mama celor trei copii ai săi și soacra, în cartierul valencian La Torre.

Acuzat de o tentativă de infracțiune de omor și de o alta de vătămare corporală, a recunoscut faptele în fața Tribunalului Provincial din Valencia. Vasile D. și-a cerut scuze pentru ele și a acceptat o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare.

Circumstanțe atenuante și acuzații retrase

Acordul la care a ajuns apărarea sa, condusă de avocatul Francisco Aparicio, include circumstanțele atenuante ale mărturisirii și ale dependenței de droguri, întrucât a acționat sub influența alcoolului și a cocainei. În plus, a fost retrasă acuzația de infracțiune de amenințare de care fusese acuzat și el.

Zile libere în Spania. Calendarul spaniol cu sărbători legale!

Detalii despre tragicul eveniment

Agresiunea a avut loc la 11 septembrie 2022 pe strada Pintor Joan Miro din La Torre. În jurul orei unsprezece noaptea, după ce a consumat alcool și a consumat cocaină, circumstanțe despre care chiar acuzarea apreciază că i-au afectat capacitatea de a-și inhiba în mod adecvat acțiunile, inculpatul a început să se certe cu partenera sa, cu care avea o relație de șapte ani și cu care are trei copii în comun.

Expoziția “Dacia, ultima frontieră a romanității”

Cuțitul cu lama de 22 de centimetri

Văzând starea de violență în care se afla tatăl lor, cel mai mare dintre copii, în vârstă de opt ani, a coborât în stradă pentru a cere ajutor, iar bunica sa a urcat rapid în casă. Inculpatul recunoaște că și-a atacat atât soția, cât și soacra cu un cuțit cu lama de 22 de centimetri, în timp ce ambele stăteau pe terasă. „Am să vă omor pe amândouă„, le-a amenințat.

Apoi și-a înjunghiat soția în lateral și în piept. Victima a suferit o a treia înjunghiere la un deget de la mâna dreaptă, în timp ce își proteja fața. Rănile soacrei sale au fost mai ușoare, la cot și la omoplat, dar au necesitat și ele copci.

Ambele au fost duse la spital. Femeia în vârstă de 27 de ani a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale. De fapt, s-a dovedit că, dacă nu ar fi fost tratată la timp, rănile suferite i-ar fi provocat moartea.

Parchetul a cerut o pedeapsă cu închisoarea de zece ani și trei luni pentru aceste fapte. În cele din urmă, în urma acordului la care au ajuns părțile, inculpatul a acceptat șase ani de închisoare pentru tentativa de omor a soției sale și un an și jumătate pentru rănile suferite de soacra sa.

Drepturile părintești i-au fost retrase

În plus față de închisoare, i s-a interzis intrarea în Valencia și i s-a retras custodia părintească a copiilor. În ceea ce privește răspunderea civilă, nu i se cere să își despăgubească victimele. Femeile nu s-au prezentat pentru a fi examinate de medicul legist pentru a evalua amploarea leziunilor suferite.

Cu toate acestea, românul care și-a înjunghiat soția și soacra, trebuie să despăgubească Conselleria de Sanitat cu 16.214 euro pentru cheltuielile de sănătate și de spitalizare efectuate.

Românul care și-a înjunghiat soția și soacra acceptă pedeapsa cu închisoarea.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.