Primii 250 de muncitori români din domeniul agricol au ajuns deja în Spania pentru recoltarea fructelor. Campania se va desfășura în municipiile Soses Alcoletge, Albatàrrec și Fraga (Catalonia).

Lucrătorii au călătorit în 10 autobuze ale companiei Tabita Tours, care a făcut călătoria cu 50% din locurile ocupate și cu toți pasagerii purtând mască de protecție.

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogger

Toți muncitorii au sosit cu contractul de muncă încheiat în România.

Muncitorii care intră în Spania cu un contract de muncă în domeniul agricol, nu mai sunt obligați să stea în carantină (ordinul SND / 439/2020 al Ministerului Sănătății). Însă aceștia au mobilitatea limitată și își pot părăsi casele doar pentru a merge la cumpărături, farmacie sau la serviciu.

Afrucat, Asociația Afaceriștilor cu Fructe din Catalonia, a organizat această călătorie în numele companiilor sale asociate și intenționează să aducă un număr de 577 de lucrători până la sfârșitul lunii iunie.

La rândul lor, toate companiile asociate cu Afrucat au un protocol specific pentru a minimiza și detecta posibila răspândire a Covid-19 printre lucrătorii lor.

Surse: https://ecomercioagrario.com / https://www.lavanguardia.com / https://www.segre.com

Primii 250 de muncitori români au ajuns în Spania pentru campania de recoltare a fructelor


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.