Teoria conspirației tehnologiei 5G și Coronavirus. Pe pagina dedicată combaterii dezinformarii, Comisia Europeană desființează mitul că noul coronavirus a apărut din cauza tehnologiei 5G.

Nu există nicio legătură între COVID-19 și tehnologia 5G. Noul coronavirus se răspândește de la o persoană la alta, prin secreții ale aparatului respirator, în timpul strănutului, al tusei sau prin expirație.

precizează site-ul oficial al CE.

Comunicatorii Comisiei Europene fac trimitere la experți citați de Agenția de știri France Presse: ”Tehnologia 5G se bazează pe frecvența radio și nu creează viruși”.

Zvonul a pornit în mediul online de la cântăreața americană Keri Hilson

Ea a afirmat că noul coronavirus a apărut din cauza tehnologiei wireless de a cincea generație, cunoscută sub numele de 5G. În câteva tweet-uri postate în 16 martie 2020 și șterse ulterior, Hilson a susținut că noul virus nu este la fel de răspândit în Africa pentru că acolo nu există 5G.  

Iată mesajul postat de cântăreață, citat de AFP: „Oamenii au încercat să ne avertizeze despre 5G pentru ANI. Petiții, organizații, studii … prin ce trecem, sunt efectele radiațiilor. 5G lansat în CHINA. 1 noiembrie 2019. Oamenii au căzut morți “, a scris ea. “Opriți 5G dezactivând LTE !!! De ce crezi că virusul nu se întâmplă în Africa așa? Nu este o regiune 5G. Pot exista câteva baze acolo, dar nu la fel de răspândite ca în alte țări. Nu are nicio legătură cu melanina.

Hilson a distribuit de asemenea un videoclip viral în care controversatul medic american Thomas Cowan, în perioadă de probă impusă de Consiliul Medical din California, a susținut că noul coronavirus a apărut în Wuhan, pentru că acesta a fost primul oraș complet acoperit de 5G din lume.

Cowan își bazează teoria pe faptul că în China a fost lansată tehnologia 5G în octombrie 2019 – cu două luni înainte de apariția focarului.

AFP, prin centrul său care se ocupă de identificarea și desființarea miturilor, arată că tehnologia 5G se utilizează comercial deja în China, Coreea de Sud, Regatul Unit și Statele Unite. Specialiștii citați de AFP nu neagă îngrijorările privind afectarea sănătății de utilizarea rețelelor 5G – și a rețelelor mobile în general – dar arată că aceste suspiciuni sunt legate radiații și nu au nicio legătură cu focarul infecției.

Youtube Interzice Videoclipuri Informative Despre 5G și Coronavirus

YouTube va bloca videoclipurile cu teorii ale conspirației care răspândesc informații despre legăturile dintre tehnologia 5G și coronavirus. Toate acestea după ce au fost raportate mai multe incendieri a unor stâlpi de telecomunicații în Marea Britanie și Olanda (https://www.telegraaf.nl/nieuws/715118123/weer-incident-bij-mast-verzet-5-g-wordt-militant).

Compania va elimina activ videoclipurile care încalcă politicile sale, au transmis reprezentanții YouTube, citați de The Guardian. Totuși, videoclipurile despre tehnologia 5G, dar care nu menționează “coronavirus”, sunt încă permise pe site.

Un videoclip foarte interesant găsim și în limba română AICI.

Guvernul spaniol amână licitaţia pentru acordarea frecvenţelor 5G

Spania a anunţat că va amâna procedura de licitaţie pentru acordarea frecvenţelor 5G din cauza pandemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, Guvernul Austriei a anunţat şi el o decizie similară, iar directorul general al grupului francez de telefonie a apreciat că licitaţia pentru acordarea frecvenţelor 5G în Franţa va fi amânată, cel mai probabil.

Pentru a permite introducerea unui Internet mai rapid şi a unei acoperirii mai bune, Spania intenţiona să elibereze spaţiu în banda de frecvenţe de 700 MHz prin trecerea la televiziune digitală până la data de 30 iunie.

Teoria conspirației tehnologiei 5G și Coronavirus


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.