Diaspora Madrid

Regiunea A Mariña plasată sub restricții, după descoperirea unor focare de COVID-19

A Mariña, Coronavirus, covid-19, focar, Galicia, restrictii, Spania

Regiunea A Mariña plasată sub restricții, după descoperirea unor focare de COVID-19. Autoritățile din Spania au reinsituit restricții de carantină într-o a doua regiune din regat, începând de luni dimineață. Este vorba despre districtul nord-vestic A Mariña, din Galicia. Aproximativ 70.000 de oameni au, din nou, interdicție să părăsească zona.

O nouă regiune din Spania a fost plasată sub restricții

Locuitorii districtului nu se vor confrunta doar cu interdicții de mobilitate. Printre celelalte restricții reinstituite se numără și aceea care prevede că adunările mai mari de 10 persoane nu vor fi permise, în timp ce capacitatea spațiilor publice închise va fi și ea revizuită.

În prezent avem 106 cazuri pozitive (n.r. – de COVID-19), ceea ce înseamnă o creștere cu 21 de cazuri comparativ cu ziua de ieri”, a afirmat Jesus Vazquez, lider regional pe probleme de sănătate, într-o conferință de presă.

Măsurile de limitare a răspândirii COVID-19 vor fi valabile pentru o perioadă de cinci zile, la capătul cărora autoritățile vor reevalua situația.

Mișcarea vine în contextul în care, sâmbătă, 200.000 de persoane din El Segria, din nord-estul Cataloniei, au fost plasate sub carantină.

Persoanele care nu erau rezidente ale ținutului au avut voie să plece înainte de ora 18 (ora României). Ulterior a fost instaurată o interdicție, în baza căreia mai puteau părăsi zona doar lucrătorii din sectoarele esențiale, potrivit autorităților din Catalonia.

Alte măsuri de restricționare a activităților și mobilității ar putea fi luate pentru regiunea Segria”, anunță autoritățile spaniole.

Noi focare de COVID-19 descoperite în Spania

Orașul Lleida are aproape 4.000 de cazuri confirmate de COVID-19, la o populație de sub 150.000 de locuitori. Oficialii sanitari din Catalonia au explicat că datele arată „o incidență mai mare” în ținut comparativ cu restul Spaniei, cu noile spitalizări de săptămâna trecută.

De altfel, Barcelona, cel mai mare oraș al comunității autonome și al doilea al regatului, ieșea din carantină într-un ritm mai lent decât altele, cum de altfel se întâmpla și cu capitala Madrid.

Mai multe țări europene s-au redeschis recent, după ce instauraseră anterior carantine stricte într-o încercare de a preveni și limita răspândirea noului coronavirus.

Spania este una dintre ele, în condițiile în care își închidea cetățenii în case și impunea o serie de restricții fără precedent, dar s-a și numărat printre cele mai afectate națiuni, cu peste 250.000 de cazuri și 28.000 de decese.

Spania s-a redeschis printr-un plan în patru faze, dar, precum și în alte părți, autoritățile încă se luptă să combată virusul printr-un ritm alert de testare, dar și prin anchete epidemiologice. Autoritățile plănuiesc să instituie carantine locale, acolo unde apar eventuale focare.

Sursa: https://www.b1.ro

Regiunea A Mariña plasată sub restricții, după descoperirea unor focare de COVID-19


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.