conferinta de presa

Diaspora Madrid

Acestea sunt măsurile aprobate de guvernul spaniol pentru revenirea la normalitate

2020, 4, aprobate, etape, guverul, la, masuri, normalitate, Pedro Sanchez, plan, revenirea, Spania, spaniol

Măsurile aprobate de guvernul spaniol pentru revenirea la normalitate. Premierul Pedro Sanchez a aprobat marți strategia pe care Spania o va urma pentru renunţarea treptată la restricţii, după şase săptămâni în care autorităţile de la Madrid au impus unele din cele mai severe măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

Planul va fi asimetric în funcție de fiecare provincie și va fi împărțit în patru etape, cu măsuri specifice pentru fiecare perioadă, cu o durată totală cuprinsă între șase și opt săptămâni, conform previziunilor executivului. Fiecare etapă va avea o durată minimă de două săptămâni.

În toate etapele, va fi recomandată utilizarea măștilor în locuri publice, iar populația nu va avea voie să se deplaseze în altă provincie. Deplasarea va fi posibilă doar în a treia fază, care va începe pe 8 iunie.

Etapa zero

Până astăzi, Guvernul a anunțat două măsuri: începând de sâmbăta viitoare, 2 mai, cetățenii vor putea să practice sporturi individuale și plimbări în aer liber. Pe lângă aceste măsuri și însoțirea copiilor la plimbare, guvernul va permite începând cu 4 mai alte activități, care fac parte din etapa 0, sau pregătirea pentru revenirea la normalitate.

 • Deschiderea localelor pe bază de programare. Printre acestea, cea a restaurantelor cu servicii de livrare a alimentelor, menținând întotdeauna „protecția maximă individuală”.     
 • Ridicarea restricțiilor privind antrenamentele individuale pentru sportivii profesioniști și cei afiliați la federații. De asemenea, pregătirea de bază a ligilor profesioniste.     
 • În această perioadă, vor fi pregătite spațiile publice cu semnalizarea pentru etapa 1.

Etapa întâi

Etapa 1 sau „inițială” va începe pe 11 mai, numai pentru provinciile care respectă condițiile stabilite de Guvern. Acesta va permite începerea parțială a activităților, dar cu restricții de securitate cuvenite.    

 • Micul magazin va fi deschis cu măsuri stricte de securitate. O măsură care, prin urmare, nu include marile centre comerciale sau parcuri. La deschiderea magazinelor va exista un program preferențial pentru cei peste 65 de ani.     
 • Terasele se pot deschide atâta timp cât nu depășesc 30% din capacitatea lor. Hotelurile și cazarea turistică se vor deschide, dar vor menține zonele comune închise.     
 • Pe parcursul acestor două săptămâni (ca timp minim), activitatea sectorului de pescuit și agro-alimentar se va relua.     
 • Lăcașurile de cult se pot deschide, dar limitându-și capacitatea cu o treime.     
 • Un alt pas este dat în redeschiderea sportului. În etapa 1, centrele sportive de înaltă performanță vor fi redeschise cu o securitate sporită. Această deschidere va avea loc, dacă este posibil, treptat. De asemenea, va reveni pregătirea medie în ligile profesioniste.

Etapa a doua

În această etapă intermediară, care nu va ajunge înainte de 25 mai, va fi permisă deschiderea spațiului interior al barurilor și restaurantelor, până la un sfert din capacitatea maximă și doar pentru serviciu de masă.     

 • Anul școlar nu va începe până în septembrie. Există însă și excepții. Vor fi permise cursuri ajutătoare, astfel încât copiii sub 6 ani să poată să meargă la școală dacă părinții lor nu pot să lucreze de acasă.
 • Vânătoarea și pescuitul sportiv vor fi permise.     
 • În aceste săptămâni, cinematografele și teatrele vor fi redeschise, dar cu locuri pre-atribuite și o limită de 15% din capacitate.
 • Vizitele la monumente și spectacole culturale, cum ar fi săli de expoziții, se vor face cu o treime din capacitatea normală.     
 • Evenimentele culturale vor fi permise în spații închise de până la 50 de persoane. În aer liber, numai atunci când nu depășesc 400 de persoane.
 • Lăcașurile de cult își vor limita capacitatea la 50%.

Etapa a treia

Ultima etapă nu va ajunge înainte de 8 iunie. În aceasta se va încerca recuperarea la noua normalitate și mobilitatea generală va fi mai flexibilă. În plus, recomandarea de a folosi masca în aer liber și în transportul public va continua să se aplice.     

 • În magazine, capacitatea va fi limitată la jumătate și va fi stabilită o distanță minimă de 2 metri.     
 • Restaurantele vor relaxa treptat restricțiile de ocupare și capacitate. Distanțarea socială între clienți va continua să fie obligatorie.

Măsurile aprobate de guvernul spaniol pentru revenirea la normalitate

Sursa: https://www.elindependiente.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_background_emailfield_color=”undefined” custom_background_button_color=”undefined” custom_text_button_color=”undefined” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_border_color=”undefined” custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” ]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.