Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină

Diaspora Madrid

Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină

amenda, cod rutier, cumparaturi, legea circulatiei rutiere, soferi, Spania

Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină! Află ce spune legea circulației rutiere și cum poți evita această sancțiune a Direcției Generale de Circulație (DGT). DGT avertizează că obiectele din interiorul mașinii reprezintă un risc pentru șoferi, pasageri și ceilalți participanți la trafic.

Să ieșiți din supermarket, să deschideți ușile din spate și să vă lăsați cumpărăturile pe banchetă poate părea o soluție rapidă și ușoară, mai ales atunci când transportați doar câteva pungi. Dar trebuie să știți că, fără să vă dați seama, ceea ce faceți vă compromite siguranța.

Orice pachet liber în interiorul vehiculului poate fi periculos în cazul unui impact. DGT explică faptul că, la o viteză de 60 de kilometri pe oră, impactul unei persoane cu o greutate de 75 de kilograme contra scaunului din față poate fi echivalent cu o forță de nici mai mult, nici mai puțin de 4,2 tone. Acesta este ceea ce DGT numește efectul elefant.

Ce spune legea circulației rutiere în Spania?

Legea privind circulația rutieră, Reguli generale de conducere, specifică următoarele: „Conducătorul unui vehicul este obligat să își păstreze libertatea de mișcare„. Și mai departe: „trebuie să aibă o grijă deosebită pentru a păstra poziția corectă și ca și restul pasagerilor să o păstreze, precum și așezarea corectă a obiectelor sau animalelor transportate, astfel încât să nu existe nicio interferență între conducătorul auto și vreunul dintre acestea„.

Astfel, Codul rutier spaniol prevede în mod expres că obiectele trebuie transportate astfel încât să nu provoace interferențe cu șoferul.

Zile libere în Spania. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

În ceea ce privește cumpărarea de obiecte de uz casnic, transportarea unor astfel de obiecte libere în interiorul habitaclului mașinii ar putea reprezenta un potențial risc pentru conducerea autovehiculului și, prin urmare, ați putea fi pasibil de o amendă de 200 de euro din partea DGT.

Amendă pentru transportul incorect al cumpărăturilor în interiorul mașinii

Cumpărăturile, oricât de multe ați face, nu vor cântări 75 de kilograme, dar nota de plată este aceeași. Acei doi litri de lapte, acea pâine, acel pachet de biscuiți și acea sticlă de balsam de rufe, în cazul unei frâne „bruște” pot deveni un proiectil în eventualitatea unui accident de circulație.

De asemenea, trebuie să se acorde atenție și altor acțiuni, cum ar fi repoziționarea sau manipularea unui pachet. În cazul în care un polițist consideră că siguranța rutieră este pusă în pericol, șoferul poate fi amendat cu 80 de euro.

În cazul în care pachetul cade pe șosea din cauza proastei condiționări, legea clasifică această infracțiune ca fiind foarte gravă. În acest caz, șoferul va fi sancționat cu o amendă de peste 200 de euro, din cauza pericolului pe care îl poate reprezenta pentru ceilalți participanți la trafic.

Așadar, da, puteți fi amendat pentru că vă transportați incorect cumpărăturile pe bancheta din spate a mașinii.

Principalele riscuri

  • Împiedicarea vizibilității șoferului. Transportarea unor colete foarte mari poate duce la pericolul de a reduce câmpul vizual al șoferului.
  • Efectul de elefant. Transportarea în mașină a obiectelor libere poate fi foarte periculoasă. În mișcare, un obiect poate multiplica valoarea masei sale de 50 până la 60 de ori. Astfel, la o frânare la 60 km/h, un pachet de un kilogram ar avea o forță echivalentă cu 60 de kilograme.
  • Limitează libertatea de mișcare. Conducerea cu obiecte voluminoase în interiorul mașinii poate limita mișcările șoferului și îi poate compromite capacitatea de conducere și de reacție.
  • Blocarea pedalei. Un cadou mic sau un alt obiect se poate deplasa pe podeaua mașinii în pantă și poate ajunge sub pedalele șoferului, creând un pericol major. Acesta poate bloca pedalele și poate provoca un accident din cauza pierderii controlului vehiculului.
  • Supraîncărcarea vehiculului poate determina schimbarea comportamentului acestuia. Călătorind cu o încărcătură excesivă, crește distanța de frânare, încetinește accelerația și modifică dinamica vehiculului și reacția pneurilor.

Cum puteți evita să fiți amendat?

Simplu, cumpărăturile dumneavoastră ar trebui, pe cât posibil, să meargă în interiorul portbagajului, spațiul destinat acestei utilizări. Dacă trebuie să transportați obiectele în habitaclu, trebuie să vă asigurați că acestea sunt bine fixate de structura mașinii.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că sunt depozitate astfel încât să nu se poată desprinde în timpul călătoriei.

Vezi și: Arestați tatăl și soțul unei minore, pe care o forțau să cerșească la Madrid

Ce se întâmplă atunci când transportați animale de companie?

Transportarea trebuie doar să fie efectuată într-un mod sigur pentru animal și alte persoane din vehicul. Animalele trebuie legate de structura interioara a mașinii, ca și în cazul articolelor de cumpărături, pentru a nu interfera în timpul conducerii.

De asemenea, DGT precizează că trebuie să aveți întotdeauna la bord documentele acestora pentru a evita o amendă.

Documentația constă în carnetul oficial de sănătate ștampilat de medicul veterinar și în pașaportul pentru animale de companie, în cazul în care se călătorește în Uniunea Europeană.

Vezi mai multe informații despre Călătoria cu animale de companie și alte animale în UE

Sursa: Monitorul Oficial / Blog DiasporaMadrid.com

Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.