Tânărul Alexandru Andrei Ioniță își poate urmări mama cu privirea!

Diaspora Madrid

Tânărul Alexandru Andrei Ioniță își poate urmări mama cu privirea! Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lentă”

Alexandru Andrei Ionita, Amorebieta, Ana Claudia, coma, Eugeniu Ionita, evolutie lenta, stare de sanatate

Tânărul Alexandru Andrei Ioniță își poate urmări mama cu privirea! Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lentă” în ultimele 6 luni. Alex a început să își recupereze emisfera stângă a creierului, unde a primit cele mai violente lovituri. Familia speră că peste mai multe luni poate evolua favorabil.

O familie de români trăiește o dramă de șase luni în Spania. Alexandru, fiul lor, a fost bătut crunt și este în comă într-un spital din Țara Bascilor. Tânărul a fost bătut în iulie anul trecut de aproximativ 20 de persoane, unii dintre ei minori. De atunci părinții lui plâng și se roagă pentru o minune.

În zorii zilei de 25 iulie 2021, un tânăr de 23 de ani, pe nume Alexandru, fiul lui Eugen, a fost atacat cu brutalitate într-un parc din localitatea Amorebieta, de o bandă de între 15 și 20 de persoane. Aceștia au filmat bătaia brutală și l-au lăsat aproape mort pe Alex. Dar nu au plecat înainte de a-i scotoci prin buzunare pentru a-l jefui.

La șase luni de la bătaia care l-a lăsat în comă, Alex evoluează încet

Evoluția sa în spitalul din Gorliz este foarte lentă. Tânărul și-a recuperat deja emisfera dreaptă și a început cu cea stângă. Emisfera stângă era considerată pierdută pentru că acolo a primit cele mai violente lovituri. Alex își scarpină nasul cu dosul palmei, își poate urmări mama cu privirea și o ține de mână. „Se comportă ca un copil”, spune Ana Claudia, mama lui.

„Ne-au spus că va muri da sau da”

La 3 septembrie, la 40 de zile după ce fusese aproape omorât în bătaie, veștile nu au fost încurajatoare. „O să moară, da sau da”, a declarat purtătorul de cuvânt al părinților în fața spitalului Cruces, după ce s-a întâlnit cu medicii care îl tratau pe Alex.

Astăzi, inimaginabilul se deschide în fața acelei condamnări la moarte și le dă dreptate acestor părinți. Aceștia nu se vor despărți de Alexandru până când nu se va trezi.

Spitalul din Gorliz a comandat un scaun cu rotile special pentru a-l putea scoate la plimbare atunci când se va întâmpla acest lucru. Recunoștința acestor părinți față de echipa medicală este infinită.

Familia lui Alexandru Andrei Ioniță

Părinții săi, ambii români, și-au părăsit țara încercând să le ofere copiilor lor o viață mai bună. Aceștia nu și-au imaginat niciodată că vor ajunge să trăiască un asemenea coșmar.

În Euskadi, Alexandru a locuit cu tatăl său, Eugeniu Ioniță. Acesta a venit pentru a lucra ca zidar alături de prietenul și șeful său, Ștefan Sturza. Scopul lor era să strângă bani și să se întoarcă în câțiva ani la Alba Iulia, orașul în care locuiau.

Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania? Video!

Acum, Eugen stă împreună cu fosta soție, Ana Claudia, în apartamentul lui Sturza, în orașul Galdakao. Mama locuia în Germania, cu fratele mai mare al lui Alex.

Viața lor se învârte însă în jurul a ceea ce s-ar putea întâmpla la 35 de kilometri distanță, la spitalul din Gorliz. Cei doi părinți, Ana Claudia și Eugen, fac cu rândul pentru ca Alexandru să nu fie singur nicio zi.

Acum, niciunul dintre ei nu se mai desparte de acel pat din spitalul din Gorliz, unde fiul lor cel mic a fost transferat de la Cruces în urmă cu câteva luni. Ei rămân plini de speranță, deși știu că nimic nu va mai fi la fel ca înainte de teribila agresiune comisă de 16 sălbatici. Pe lângă faptul că le-au bătut fiul, au înregistrat și împărtășit „isprava” lor pe rețelele de socializare.

Dreptate pentru tânărul Alexandru Andrei Ioniță

Ana Claudia și Eugeniu cer să se facă dreptate și ca cei implicați în agresiune să plătească pentru ceea ce au făcut. Ertzaintza a arestat 16 persoane. Șase dintre cei opt adulți au fost trimiși la închisoare, în timp ce șase dintre cei opt minori rămân în centre de detenție pentru minori.

Familia lui Alex se teme că cei mai mulți dintre ei vor fi condamnați la câțiva ani de închisoare. De asemenea, cer ca alte cinci persoane să fie anchetate pentru omisiune de asistență. Între timp, la șase luni de la bătaia care aproape că le-a ucis fiul, ei se agață de speranța că Alex se va trezi într-o zi.

„Nicio instituție nu ne-a contactat să ne întrebe cum este Alex”

Acel sentiment de speranță coexistă cu cel de indignare profundă, furie și neputință față de ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, mirarea.

Eugen ezită să răspundă, când este întrebat despre sprijinul instituțional. Se consultă cu prietenul său Ștefan, iar acesta răspunde: „Nicio instituție nu ne-a contactat să ne întrebe cum este Alex”.

Nici părinții celor douăzeci de oameni implicați în atac nu i-au contactat. Nici măcar nu speră că se va face dreptate. Ei nu pot înțelege cum acei tineri, alții decât cei arestați, hoinăresc în voie pe străzi, fiind liberi.

Vezi și:

Ce l-ar face pe Tataee de la B.U.G. Mafia să se întoarcă în România?

Vezi calendarul spaniol cu zilele libere!

Sărbători legale în România!

Tânărul Alexandru Andrei Ioniță își poate urmări mama cu privirea! Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lentă”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.