Un român de 23 de ani se află în stare critică după ce a fost bătut de un grup de tineri. Tânărul Alexandru Ioniță, în vârstă de 23 de ani, care a fost bătut duminica trecută în Amorebieta (Bizkaia). Acesta este internat la spitalul Cruces și este „stabil”, deși este încă foarte grav, potrivit surselor familiei.

Potrivit surselor familiare, care au declarat vineri la spitalul Barakaldo, nu s-a produs „nicio schimbare” la starea tânărului în ultimele ore. Alexandru rămâne „stabil” după ce a suferit deja două intervenții chirurgicale.

Medicii de la spitalul din Bizkaia au încredere că vor putea efectua un RMN pe parcursul acestui sfărșit de săptămână pentru a putea cunoaște evoluția leziunilor pe care le suferă.

Conform medicilor, tânărul suferă de numeroase „cheaguri de sânge la cap”, dar „au încredere că poate merge înainte, pentru că este un băiat tânăr”.

“În acest moment, nici bine, nici rău. Medicii ne trasmit prudență. Starea nu s-a înrăutățit și luni ne vor spune mai multe lucruri”, a spus Alexandra Buric, reprezentând familia.

Tatăl tânărului: „Dacă nu se trezește, îl vor deconecta”

În ceea ce privește starea tatălui (Eugeniu), aceleași surse au declarat că este „trist, nu doarme, nu mănâncă și nu are chef de nimic”. În plus, a indicat că dorește să aibă „liniște”.

Nouă persoane arestate din grupul „Hermanos koala”

Ertzaintza a arestat un bărbat în această dimineață pentru presupusa sa implicare în bătaia lui Alexandru. Cu acesta, sunt acum nouă persoane arestate. Bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani (cinci minori și patru adulți). Tânărul a fost bătut de aproximativ douăzeci de persoane.

Va fi necesar să vedem care a fost cu adevărat voința agresorilor, dacă vroiau să provoace o vătămare sau să meargă mai departe, în ton cu cei care i-au încurajat (strigând „ Omoară-l!”)”, a indicat Josu Erkoreka, vicepreședintele și consilierul de securitate.

Trebuie să așteptăm să colectăm mărturiile și mai multe dovezi pentru a avea un „dosar mai solid” care să permită argumentarea acuzațiilor, deoarece „nu este suficient doar un videoclip”, a mai declarat Erkoreka.

Presupușii agresori fac parte dintr-un grup de tineri violenți, cunoscuți drept „frații Koala”. Potrivit Ertzaintzei, acest grup organizat s-a întâlnit în mod regulat în diferite municipalități din Bizkaia cu intenția de a „genera lupte și a înspăimânta alți tineri”.

Sute de oameni s-au adunat în tăcere împotriva agresiunii brutale din Amorebieta

Aproximativ două sute de oameni s-au adunat joi după-amiază în fața primăriei Lemoa (Bizkaia). Vecinii din localitate s-au adunat pentru a denunța atacul suferit duminică în zori de un tânăr din acest oraș.

„Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!”

Deschide și vezi pe Youtube

Un român de 23 de ani în stare critică după ce a fost bătut de un grup de tineri. Nouă persoane arestate!(video)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.