Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania?

Diaspora Madrid

Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania? Video!

avocat, dezbatere, legalitate, masca de protectie, masca obligatorie, Spania

Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania? Pe rețelele sociale circulă un mesaj viral, însoțit de un videoclip, în care se afirmă că din 24 ianuarie 2022 nu mai este obligatorie purtarea măștilor în aer liber în Spania. La 23 decembrie 2021, guvernul spaniol a aprobat ordonanța de urgență 30/2021 care reglementează, printre altele, utilizarea obligatorie a măștilor de protecție în aer liber.

Protagonistul videoclipului este avocatul Aitor Guisasola, membru cu numărul 3938 al biroului de avocați Guisasola din Vizcaya. Aitor subliniază că, începând cu 24 ianuarie, nu mai este obligatorie purtarea măștilor în exterior. Videoclipul la sfârșitul articolului.

În conformitate cu articolul 86 din Constituția Spaniolă, ordonanțele de urgență(OUG) trebuie validate de Congresul Deputaților în termen de 30 de zile. Ordonanța de urgență 30/2021 a fost aprobată la data 23 decembrie 2021. Aceasta a fost valabilă timp de treizeci de zile și între timp nu a fost ratificată de Congres.

Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania?

Aceasta este întrebarea din ultimele zile. Nu știm dacă Congresul Deputaților a rămas fără timp pentru a duce mai departe această măsură. Încercăm să lămurim dacă această dezbatere în Congresul Deputaților este sau nu în termen.

După cum au confirmat pentru Newtral.es Ministerul Sănătății și jurista María Garrote, specialistă în drept constituțional la Universitatea Complutense din Madrid (UCM), începând cu 24 ianuarie 2022, termenul de treizeci de zile în care Congresul trebuie să valideze OUG nu a fost încă respectat, deoarece acestea sunt zile lucrătoare, nu zile calendaristice.

Termenul se calculează în zile lucrătoare, nu în zile calendaristice.

Pe 25 ianuarie a avut loc o sesiune extraordinară în Congres pentru validarea sau abrogarea OUG 28, 29, 31/2021. OUG 30/2021 nu a fost pusă pe ordinea de zi pentru a fi dezbătută.

Cu alte cuvinte, guvernul are termen până în săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie pentru ca Congresul Deputaților să valideze sau să abroge ordonanța de urgență.

Ultima oră!

Congresul Deputaților a stabilit data de 1 februarie pentru dezbaterea OUG 30/2021. Conform avocatului Aitor Guisasola, guvernul nu are sprijin suficient în parlament pentru a valida OUG 30/2021.

Vezi și:

Prima ţară care adoptă vaccinarea obligatorie a adulţilor în Uniunea Europeană.

Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al DRP

Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Videoclip în spaniolă cu explicația juridică a avocatului Aitor Guisasola

Surse:

  • https://www.youtube.com/watch?v=HDMCgFkNvJI
  • https://www.boe.es/boe/dias/2021/12/23/pdfs/BOE-A-2021-21307.pdf
  • https://www.newtral.es/mascarillas-exteriores-enero/20220124/

Mai este obligatorie purtarea măștilor de protecție în aer liber în Spania?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu