Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni(DRP). Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Șefia DRP a fost deținută până nu de mult de către Oana Ursache, iar anterior de Ovidiu Burdușa.

Potrivit documentului, odată cu această numire încetează aplicabilitatea prevederilor Deciziei prim-ministrului nr. 477/2021 prin care Mihai Şerban, director general, exercita atribuţiile secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni ‘până la numirea conducătorului structurii, în condiţiile legii.

DRP funcționează ca structură cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul elaborează și aplică politica statului român în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni.

Vezi ce proiecte au fost aprobate/respinse de către DRP pentru asociațiile din Spania în anul 2021

Cine este Gheorghe Florin Cârciu

Originar din Bixad, Cârciu (49 de ani) are afaceri în Franța, unde petrece o bună parte din timp. La alegerile locale din 2020, Gheorghe Cârciu a candidat ca independent la postul de primar al comunei Bixad.

Gheorghe Florin Cârciu a fost distins de PS Iustin Sigheteanul, cu o diplomă de merit pentru contribuția sa adusă la construirea capelei din Bixad, dar și la toate bisericile din episcopie. Cârciu fiind, totodată, și membru în cadrul Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Potrivit unui portret realizat de portalsm.ro în 2014, Cârciu ar fi stabilit în Paris din 1994.

A plecat din țară imediat după terminarea liceului, în 1992, pentru o perioadă scurtă de un an. Apoi a revenit în țară, dar văzând că nu s-a schimbat nimic, că nu sunt locuri de muncă, a plecat din nou spre Paris. Lucrează de peste 20 de ani în Franța, având propria firmă de construcții cu peste 100 de angajați”, scria portalsm.ro în 2014.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Sărbători legale în 2022. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Surse:

Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al DRP


Ultimele articole:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.