Revine obligativitatea măștilor de protecție în aer liber pentru toată Spania!

Diaspora Madrid

Revine obligativitatea măștilor de protecție în aer liber pentru toată Spania!

aer liber, masca de protectie, obligatorie, revine masca, Spania, spatii exterioare

Revine obligativitatea măștilor de protecție în aer liber pentru toată Spania! Măștile revin în spațiile deschise la exact șase luni după ce au încetat să mai fie obligatorii pe stradă. Pedro Sanchez a anunțat că joi, se va aproba o ordonanță de urgență care va impune masca obligatorie în zonele exterioare.

Actualizare 23/12/2021

Guvernul spaniol a aprobat obligativitatea purtării măștii în aer liber, cu excepția câmpului, a plajei sau a altor spații în natură, și când se practică un sport. În mediile urbane, masca trebuie purtată în permanență, chiar dacă există o distanță de 1,5 metri.

Măsura va intra în vigoare vineri, 24 decembrie.


Reunit la Senat în cadrul Conferinței Președinților, șeful guvernului spaniol i-a informat pe președinții regionali că joi se va reuni Consiliul de Miniștri, și va aproba un decret care va impune masca obligatorie în zonele exterioare. O măsură care a fost introdusă la începutul pandemiei va fi restabilită.

Această decizie a fost solicitată de șapte comunități. În timp ce alte regiuni și, mai ales, experții, s-au opus, deoarece au considerat că nu este nici adecvată, nici eficientă.

Deși există excepții, cum ar fi în cazul practicării sporturilor, în principiu, ideea guvernului este de a face obligatorie utilizarea măștilor de protecție în orice situație și indiferent dacă se poate păstra sau nu distanța de siguranță de 1,5 metri.

Care sunt excepțiile!

Utilizarea obligatorie a măștilor de protecție în aer liber în Spania va avea excepții, explică Sánchez. Acestea sunt: practicarea sportului, prezența în mediul rural sau pe plajă, faptul de a fi singur, cu grupul de coabitare sau la mai puțin de 1,5 metri de o persoană care nu coabitează.

Dincolo de impunerea revenirii măștilor în aer liber, Pedro Sanchez a refuzat categoric să impună alte restricții suplimentare. De exemplu: stabilirea unor noi limite de capacitate în hoteluri, locuri de agrement și evenimente, sau stabilirea unor limite de timp în baruri, restaurante și cluburi de noapte.

Masca a încetat să mai fie obligatorie în spații deschise la 25 iunie. Guvernul spaniol a modificat parțial Legea 2/2021 privind „măsurile urgente de prevenire, limitare și coordonare pentru a face față crizei sanitare”, care făcea obligatorie utilizarea măștilor de protecție.

Acum, se va reveni la formularea care a fost schimbată vara trecută. Atunci măsurile au fost relaxate datorită îmbunătățirii situației pandemiei după depășirea celui de-al patrulea val.

Convocat un protest în fața parlamentului

Analistul Alvise Pérez a făcut apel la un protest în fața Parlamentului pentru mâine, 23 decembrie, la ora 12.00.

https://twitter.com/Alvisepf/status/1473700526953046026

Vezi și:

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Ce este formularul digital (PLF) de intrare în România și cum se completează?

Valentin şi Codruța Sanfira invitați speciali pe 8 ianuarie 2022 la Madrid!

Revine obligativitatea măștilor de protecție în aer liber pentru toată Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.