Spania prelungește obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber!

Diaspora Madrid

Spania prelungește obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber!

aer liber, exceptii, masca de protectie, masca obligatorie, Spania

Spania prelungește obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber! Guvernul spaniol a reușit marțea aceasta să obțină validarea de către parlament a ordonanței de urgență (OUG) 30/2021, aprobată în decembrie anul trecut. Validarea s-a produs pe fondul reproșurilor unanime ale restului grupurilor politice pentru „șantajul” la care consideră că au fost supuse.

În cadrul dezbaterii privind validarea OUG 30/2021, forțele politice care au susținut guvernul în această legislatură au avansat că nu se vor opune validării decretului. Majoritatea consideră că această măsură nu este eficientă în valul șase. De asemenea, guvernul a inclus și alte aspecte, cum ar fi reevaluarea pensiilor cu IPC din 2021, ceea ce face dificil să voteze împotriva ei.

Parlamentul a validat OUG 30/2021 la limită, cu 162 de voturi pentru, 153 împotrivă și 28 de abțineri.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a apărat măsura într-un discurs în care nu a precizat când va fi ridicată această obligație, dar a spus că „foarte curând” utilizarea ei ar putea fi din nou „modulată„, având în vedere îmbunătățirea treptată a situației epidemiologice.

Tânărul Alexandru Andrei Ioniță își poate urmări mama cu privirea! Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lentă”

Este o măsură strict temporară, atât timp cât este necesar, până când indicatorii de risc epidemiologic vor ajunge la niveluri adecvate, așa cum a stabilit Consiliul Interteritorial de Sănătate”, a spus ministrul, care a precizat că „suntem pe drumul cel bun„. „Zi de zi continuăm să reducem incidența – marțea aceasta, de la -, am curbat curba și suntem într-o fază de scădere„.

Ce spune legea. Care sunt excepțiile?

Legea stabilește obligativitatea purtării măștilor pentru toate persoanele începând cu vârsta de 6 ani. Astfel, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu închis sau în aer liber de uz public sau care este deschis publicului, precum și în transportul public.

Textul stabilește, de asemenea, excepții de la această obligație. Excepțiile de la obligativitatea purtării măștii în orice spațiu ar fi în timpul sporturilor individuale sau al activităților în aer liber, atât timp cât se păstrează o distanță minimă de 1,5 metri între persoanele care nu locuiesc cu împreună.

De asemenea, persoanele care suferă de orice tip de boală sau de dificultăți respiratorii care ar putea fi agravate de utilizarea unei măști NU sunt obligate să o poarte.

Vezi și:

Ce l-ar face pe Tataee de la B.U.G. Mafia să se întoarcă în România?

Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Sărbători legale în 2022. Vezi calendarul cu zilele libere din România!

Spania prelungește obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.