Spania plătește mai puține pensii față de anul trecut

Diaspora Madrid

Spania plătește cu circa 30.000 mai puține pensii față de anul trecut

Coronavirus, pensie, Spania

Spania plătește mai puține pensii față de anul trecut. Sistemul spaniol de stat a plătit în primele patru luni ale acestui an cu circa 30.000 de pensii mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Aceasta se datorează în special din cauza deceselor provocate de noul coronavirus, a anunţat azi Ministerul spaniol al Muncii.

Conform datelor publicate de această instituţie, între ianuarie şi aprilie în total 205.638 de pensionari au ieşit din evidenţele sistemului pensiilor de stat. Aproximativ cu 30.000 mai mulţi faţă de primele patru luni ale anului trecut şi cu circa 25.000 peste media perioadei similare a ultimilor patru ani.

„Trebuie să luăm în calcul modul în care pandemia COVID-19 a influenţat rata deceselor în ansamblul populaţiei şi în special în rândul vârstnicilor”.

explică într-o declaraţie Ministerul spaniol al Muncii.

Pe de altă parte, s-a înregistrat şi o scădere a noilor intraţi în sistemul de pensii. Această situaţie este atribuită închiderii unor oficii de pensii în timpul măsurilor de izolare.


Numărul de pensii în vigoare.
https://www.diasporamadrid.com/ce-trebuie-sa-stii-daca-vrei-sa-te-retragi-la-pensie-in-spania/

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19. Conform cifrelor oficiale aproape 30.000 de decese provocate de noul coronavirus, peste 80% dintre victime având peste 70 de ani.

Surse: https://www.agerpres.ro / https://www.lavanguardia.com

Spania plătește mai puține pensii față de anul trecut


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.