Scandal la Vama Nădlac. Zeci de oameni carantinați din greșeală!

Diaspora Madrid

Scandal la Vama Nădlac. Zeci de oameni carantinați din greșeală

carantina obligatorie, lista tarilor cu risc, Romania, scandal la vama Nadlac

Scandal la Vama Nădlac. Timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt nemulțumiți. Mulți dintre ei sunt revoltați că trebuie să stea în carantina, deși au testul Covid-19 făcut, trasmite Digi24, preluat de DiasporaMadrid.com.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a vorbit despre situația actuală din vamă. Doar în ultimele opt ore, peste 800 de persoane au fost carantinate. Asta doar la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II. Iar de la începutul anului, zeci de români au fost carantinați „din greșeală”. Totodată, apare și informația conform căreia există o aplicație informatizată care ar ușura munca autorităților vamale, însă, nu este folosită.

Românii se declară nemulţumiţi de schimbarea bruscă a regulilor. Ideea că trebuie să stea în carantină, chiar și cu testul PCR negativ i-a făcut pe unii să își piardă cumpătul. Pe lista galbenă sunt 67 de țări, între care și Marea Britanie. Pentru aceste țări se instituie automat măsura carantinei pentru două săptămâni.

TESTUL PCR NEGATIV ESTE OBLIGATORIU DE PREZENTAT LA ÎMBARCARE. CATEGORII EXCEPTATE DE LA IZOLARE

Zeci de oameni au fost carantinați din greșeală

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a precizat directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Conform acestuia, adesea au loc și erori, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară, astfel că, de la începutul anului „zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”.

VEZI ȘI:

Hotărârea nr.6 din 04.02.2021: De când intră în vigoare obligaţia prezentării unui test COVID-19 negativ pentru a intra în România?

Directorul DSP Arad știe de situația de la granița țării, însă susține că aceasta se datorează lipsei de personal.

„Noi avem o problema, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş.

Potrivit acestuia, lipsa de personal se datorează faptului că medicii școlari și asistenții medicali s-au reîntors la școală. În aceste condiții în vamă au ajuns să mai lucreze doar „douăzeci și ceva de persoane”. Ca totul să meargă bine, este nevoie de cel puțin încă 21 de angajați.

Există o aplicație, dar nu e folosită

O aplicație care să îi permită fiecărui cetățean să își completeze datele personale, pentru a nu mai fi nevoit să aștepte ore întregi la vamă, ar fi ușurat munca tuturor.

Citește și:

Cum arată Dacia Duster Carpoint Edition. La ce preţ ajunge varianta nemţească a maşinii

Moare autorul incendiului de la spitalul Puerta del Mar din Cádiz după ce a suferit insuficiență cardiacă

Doriți să plecați la muncă în străinătate? Recomandări Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

Aflăm că există o astfel de aplicație. Chiar de anul trecut când prin Vama Nădlac treceau zilnic cel puțin 1.200 de persoane, însă autoritățile nu au aprobat-o, astfel că nu poate fi folosită, susține oficialul DSP.

„A fost o inițiativă în primul val al pandemiei. Niște colegi de la București au creat o astfel de aplicație dar am înțeles că nu a trecut de forurile superioare. Există o aplicație funcțională, însă în comisiile de specialitate nu au acceptat-o. A primit acordul STS, a fost implementată până în stadiul de proiect pilot, dar din varii motive totul s-a oprit aici”, a declarat Horea Timiş.

Sursa: Digi24.ro

Scandal la Vama Nădlac. Zeci de oameni carantinați din greșeală


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.