Doriți să plecați la muncă în străinătate? Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane(ANITP) prin campaniile de prevenire derulate împreună cu partenerii, la nivel național, regional și local, transmite informaţii referitoare la fenomenul traficului de persoane, metode de recrutare şi de exploatare a victimelor, indicatori de pericol, sfaturi şi recomandări în vederea evitării victimizării sau ieșirii din situația de trafic.

Totodată, ANITP încurajează implicarea socială activă în lupta împotriva acestui fenomen:

  • de a acționa în situații cheie – în momentul în care credem că cineva ar avea nevoie de ajutor;
  • de a descuraja folosirea serviciilor unei victime a traficului de persoane (reducerea cererii).

ANITP vă reamintește:

  • Verificați temeinic, utilizând mai multe surse de informare (site-uri, Facebook – grupuri destinate locurilor de muncă, Registrul Comerțului etc.); firma la care urmează să vă angajați, precum și agenția de plasare a foței de muncă (dacă este cazul).
  • Înainte de părăsirea țării, semnați un contract de muncă în limba română sau într-o limbă pe care o cunoașteți foarte bine. Contractul trebuie să conțină clauze clare referitoare la activitățile pe care urmează să le desfășurați, programul de muncă, drepturile salariale, etc.
  • Refuzați orice angajament care ar putea duce ulterior la şantajarea dumneavoastră (plata unor servicii; a transportului; oferirea unor bani cu împrumut etc.).
  • Anunțați persoanele de încredere când, unde și cu cine urmează să plecați și stabiliți o parolă de urgență pe care să o folosiți în caz de pericol.

Citește și:

Ghid de Reîntoarcere pentru Diaspora 2021 – Reînnoire Acte, Repatriere Bunuri, Echivalare Studii și alte informații

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

România este pe primul loc în Europa la traficul de persoane

  • Notați coordonatele Ambasadei sau ale misiunii diplomatice a României în țara de destinație sau datele de contact ale unei organizații anti-trafic din țara respectivă.
  • Dacă pe timpul călătoriei aveți suspiciuni, reţineți orice detalii privind traseul efectuat şi persoanele care vă însoțesc.
  • În cazul în care ajungeți din nefericire într-o împrejurare periculoasă, anunțați autoritățile (poliție, ambasadă) și informați orice persoană cu care intrați în contact despre situația în care vă aflați.

În Spania, Poliția Națională lansează o campanie împotriva exploatării sexuale și a traficului de persoane

În Spania, Poliția Națională a lansat o campanie împotriva Exploatării și Traficului de Persoane Sexuale, care vizează, pentru prima dată, consumatorul de prostituție. „Dacă sunteți client, plătiți pentru sclavia lor” este unul dintre cele mai puternice avertismente ale acestei campanii.

Prin acest mesaj Poliția Națională intenționează să conștientizeze faptul că peste 80% dintre femeile prostituate din Spania sunt victime ale traficului, o infracțiune care continuă să fie profitabilă pentru organizațiile criminale datorită beneficiilor economice oferite de cei care plătesc pentru acest tip de serviciu.

Cu această nouă campanie, Poliția Națională face apel la client, avertizându-l că banii săi îi obligă pe victime să se prostitueze ani de zile pentru a salva datoria contractată cu organizațiile criminale. Exploatarea sexuală este o infracțiune care generează profituri milionare atât în ​​Spania, cât și în lume, ceea ce o face una dintre cele mai profitabile afaceri ilicite, comparabilă doar cu traficul de droguri și arme.

Orice cetățean poate furniza informații prin telefon sau email dacă consideră că știe un caz de trafic de persoane.

Spania

România

Surse: Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane / policia.es

Doriți să plecați la muncă în străinătate? Recomandări Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.