Primul Ghid al Românilor în Spania s-a lansat la Valencia și a costat DRP aproximativ 12.000€!

Diaspora Madrid

Primul Ghid al Românilor în Spania s-a lansat la Valencia și a costat DRP aproximativ 12.000€!

DRP, Spania

Primul Ghid al Românilor în Spania s-a lansat la Valencia și este distribuit GRATUIT! Ghidul conține informații pentru comunitatea românească dar și pentru cei care se gândesc să se mute în Spania. De asemenea, găsești informații despre cum sa îți cauți un loc de muncă. Ghidul poartă semnătura lui Răzvan Nicolescu și este finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

       Primul Ghid al Românilor în Spania a văzut lumina tiparului în luna noiembrie 2022. Ghidul este distribuit GRATUIT, în punctele de interes ale comunității românești din Regatul Spaniei. Ghidul este realizat cu sprijinul Consulatului României la Castellon și a costat DRP aproximativ 12.000€.

Vezi mai jos toate rezultatele cererilor de finanțare nerambursabilă, depuse până la data de 12 mai 2022.

Printre proiectele aprobate diferitelor asociații de români din Spania se evidențiază Uniunea Muncitorilor Români (peste 27.000€) cu proiectul „Festival Ziua Națională a României”. Teia Media cu proiectul „Radio Românul” (peste 10.000€). De asemenea, Asociacion de Rumanos Muntenia cu proiectul educațional „Jurnale de călătorie în literatura noastră” (peste 25.000€). Pentru conversie s-a folosit Convertorul Valutar BNR.

proiecte-finantate-ale-asociatilor-romanesti-spania

Revelion 2023 în Spania. Petrece de Anul Nou 100% Românește!

        Autorul “Ghidului românilor în Spania”, Răzvan Nicolescu este un scriitor și jurnalist român. Nicolescu este autor al volumelor „Mirajul televiziunii” și „Triunghiul succesului”. Are o experiență de peste 20 de ani în televiziune, în România. În Spania, semnează articole și știri în media dedicată diasporei. De asemenea, realizează reportaje și corespondențe privind evenimentele din viața comunității românești de aici.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru 2022 sau pentru 2023!

 Cele 18 capitole din “Ghidului românilor în Spania” ating aspectele vieții de zi cu zi

Ghidul prezintă informațiile de care au nevoie românii din Regatul Spaniei pentru a trăi și a munci legal. Aici găsiți răspunsurile privind obținerea empadronamiento ( înscrierea la primăria localității de domiciliu). De asemenea, procedurile de obținere a NIE alb și NIE verde (rezidența pe teritoriul spaniol). Cum să vă înscrieți copiii la școală? Cum obțineți un card de sănătate? În ce condiții puteți închiria sau cumpăra o proprietate în Spania? Valoarea impozitelor și taxelor! Recunoașterea și omologarea diplomelor de studiu sau preschimbarea carnetului de conducere.

De unde putem cumpăra produse românești online în Spania!

             Un alt capitol prezintă toate informațiile despre costuri sau documente necesare pentru obținerea actelor de identitate, a pașapoartelor și procurilor prin rețeaua consulatelor românești.

             Pentru cei care își doresc să se întoarcă în țară dar sunt plecați peste hotare de 15-20 de ani și nu mai sunt la curent cu ceea ce se întâmplă acum în România, capitolul “Drumul spre casă” le detaliază modalitățile prin care își pot găsi un loc de muncă și cum să le fie recunoscută experiența din străinătate, dar și ce finanțări cu fonduri nerambursabile pot accesa.

Surse: dprp.gov.ro / viatainspania.com

Primul Ghid al Românilor în Spania s-a lansat la Valencia și a costat 12.000€!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.