Prestații sociale pentru cetățenii din Republica Moldova care muncesc legal în Spania

Diaspora Madrid

Prestații sociale pentru cetățenii din Republica Moldova care muncesc legal în Spania

Casa Nationala de Asigurari Sociale, cetateni moldoveni, pensie, prestatii sociale, Republica Moldova, Spania

Prestații sociale pentru cetățenii din Republica Moldova. În perioada 21-22 aprilie 2021 are loc cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Spaniei și a proiectului Aranjamentului administrativ pentru aplicarea Acordului.

Negocierile au loc în format online, transmite IPN; cu referire la un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Acordul prenotat garantează cetățenilor Republicii Moldova și cetățenilor Spaniei dreptul la o pensie pentru limită de vîrstă; pensie de urmaș, pensie de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensie și indemnizație de dizabilitate; determinată de accidente de muncă și boli profesionale din partea statului în care persoana a lucrat legal.

Astfel, persoanele care au activat legal vor avea posibilitate să-și exercite în deplină măsură drepturile sale de pensie, indiferent de locul în care vor domicilia în viitor. Fiecare stat va aplica legislația națională în domeniu și pensia va fi transferată lunar beneficiarului pe teritoriul statului în care acesta domiciliază la moment.

Vezi și:

Barcelona a câștigat Cupa Spaniei!

Un milion de imigranți ilegali trebuie să părăsească Rusia până pe 15 iunie

Ce trebuie să știi dacă vrei să te retragi la pensie în Spania

În prezent Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova aplică 14 acorduri în domeniul securității sociale bazate pe principii europene de proporționalitate – cu România; Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus. În baza acordurilor respective beneficiază de prestații sociale stabilite de CNAS 1100 de persoane.

Sursa: IPN

Prestații sociale pentru cetățenii din Republica Moldova care muncesc legal în Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.