Măștile nu vor mai fi obligatorii în curțile școlilor din regiunea Madrid

Diaspora Madrid

Măștile nu vor mai fi obligatorii în curțile școlilor din regiunea Madrid

copii, Madrid, masca de protectie, obligativitate, regiune, scoala

Măștile nu vor mai fi obligatorii începând de luni în curțile școlilor din Comunitatea Madrid. Departamentul Regional al Sănătății va publica în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) un ordin specific în acest sens, pentru intrarea efectivă în vigoare începând de luni. De asemenea va publica și o rezoluție pentru actualizarea reglementărilor.

Președinta regiunii, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat că, începând de luni, 25 octombrie 2021, nu va mai fi obligatorie utilizarea măștilor în curțile școlilor din Comunitatea Madrid. Aceasta a mai subliniat că „mult” le datorează copiilor, „o generație marcată de pandemie„. „Trebuie să le urmăm exemplul„, a mai declarat președinta.

În acest sens, noile reglementări vor prevedea că utilizarea măștilor în aer liber nu va mai fi obligatorie în pauză. Această măsură se va menține atâta timp cât se poate respecta distanța minimă de 1,5 metri. Distanță stabilită ca măsură preventivă pentru a evita răspândirea virusului.

Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani, în toate spațiile publice închise sau în aer liber, dacă nu se poate garanta distanța interpersonală de 1,5m. Sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele cu dificultăți respiratorii care pot fi agravate prin utilizarea acesteia.

Loteria de Crăciun 2021

Ministrul regional al Educației, Științei și Universităților și purtător de cuvânt al guvernului regional, Enrique Ossorio, și ministrul regional al Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, declaraseră deja în ultimele zile că aceasta este o măsură pe care doresc să o ia cât mai curând posibil și că este în curs de studiu.

De altfel, șeful de la Sănătate a explicat că, la o incidență cumulată de 44,88 cazuri la 14 zile și 20,7 la 7 zile, cu mai puțin de 400 de pacienți internați în spitalele regionale și cu aproape 90% din populația țintă vaccinată integral, „este momentul să eliminăm obligativitatea folosirii măștilor în curțile școlilor, în aer liber, atât timp cât se păstrează distanța de siguranță„.

Vezi și:

26 de români arestați la Madrid în operațiunea Nastase(video)

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora în România și Spania

Despre “GRUPUL” care conduce lumea! | OPINII

În protocolul împotriva Covid-19 pentru școli în anul școlar 2021-2022 se precizează că „în activitățile controlate în aer liber în care elevii respectă distanța de 1,5 metri, se poate lua în considerare nefolosirea măștii în timpul activității respective, în funcție de evoluția situației epidemiologice„.

În Spania, majoritatea regiunilor mențin obligativitatea folosirii măștilor în pauză. Există, însă, unele care au eliminat deja această măsură, așa cum a propus guvernul de la Madrid.

Astfel, regiuni precum Țara Bascilor, Asturias, Navarra și Catalonia au reglementări în acest sens. De altfel, Galicia a anunțat că va efectua o consultare, prin intermediul serviciilor juridice ale Xunta, pentru a stabili dacă obligativitatea măștii în timpul pauzelor este „viabilă din punct de vedere juridic„.

Măștile nu vor mai fi obligatorii în curțile școlilor din regiunea Madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.