Câți bani putem să retragem într-o zi de la bancomatele din Spania?

Diaspora Madrid

Câți bani putem să retragem într-o zi de la bancomatele din Spania?

atm, banca, bancomat, bani, limita, numerar, retragere, Spania, suma

Câți bani putem să retragem de la bancomat în Spania? Limitele de retragere de la bancomat variază în funcție de bancă. Fiecare bancă stabilește o limită a sumei de bani pe care clienții o pot retrage pe zi de la bancomate. În Spania, suma este de obicei stabilită la aproximativ 600 de euro și, deși limita poate fi modificată de către utilizator, nu poate fi niciodată mărită peste ceea ce este permis de lege.

Bancomatele sunt din ce în ce mai puține, tot mai mulți utilizatori folosesc Bizum pentru tranzacțiile lor. De asemenea, tot mai mulți clienți apelează la comerțul electronic în detrimentul numerarului. Utilizarea numerarului este pe cale de dispariție, iar plățile cu cardul sunt cele mai frecvente.

Atunci când „cash-ul“ este retras din bancă, tranzacția este monitorizată de către autoritățile fiscale pentru a preveni frauda fiscală. Pentru a combate frauda fiscală și spălarea de bani, Trezoreria Spaniolă impune o sumă maximă de bani pe care avem voie să o retragem de la bancomate într-o zi.

Astfel, băncile sunt obligate să notifice Fiscul cu privire la anumite depuneri sau retrageri atunci când acestea depășesc o anumită sumă.

Câți bani putem să retragem de la bancomat în Spania?

În afară de faptul că fiecare bancă stabilește o limită de retragere de numerar pe zi (de obicei, în jur de 600 de euro), Agenția Fiscală prevede că suma maximă de numerar care poate fi retrasă de la un bancomat este de 3.000 de euro.

Deși limita este stabilită la 3.000 de euro, odată ce a fost retrasă o sumă mai mare de 1.000 de euro, utilizatorul poate primi un apel telefonic de la bancă pentru a justifica retragerea.

Inflaţia din Spania ajunge la un nivel record. IPC a urcat în iunie la 10,2%!

Pentru a retrage o sumă mai mare de 3.000 de euro, trebuie să se prezinte chitanța corespunzătoare. Aceasta poate fi obținută de la sucursala băncii unde sunteți client. Banca va notifica automat Banca Spaniei și Agenția Fiscală cu privire la retragere.

În aceste cazuri, este recomandabil să notificați banca cu câteva zile înainte.

În cazul depunerilor în numerar, alarmele băncilor se declanșează cu bancnote de 500 de euro. Peste această sumă, băncile pot solicita o justificare și automat informează cu privire la aceste tranzacții. Cu toate acestea, limita obișnuită pentru ca banca să se concentreze asupra unei depuneri sau retrageri de numerar este o sumă egală sau mai mare de 1.000 de euro.

Limitarea plăților în numerar în Spania

Legea 11/2021, privind măsurile de prevenire și combatere a fraudei fiscale, include printre alte noutăți și limitarea plăților în numerar la 1.000 de euro. Intrarea în vigoare a legii a reprezentat o reducere considerabilă în comparație cu limita anterioară de 2.500 de euro.

Astfel, tranzacțiile cu o sumă egală sau mai mare de 1.000 de euro (sau valoarea echivalentă în valută) nu pot fi plătite în numerar în cazul plăților în care una dintre părți acționează în calitate de om de afaceri sau profesionist.

Această sumă se ridică la 10.000 de euro în cazul în care plătitorul este o persoană fizică care poate dovedi că NU este rezident fiscal în Spania. De asemenea, trebuie să demonstreze că nu acționează în calitate de om de afaceri sau de profesionist (este cazul turiștilor). Ideea este că mijloacele utilizate trebuie să permită identificarea tranzacției, fie prin transfer bancar, fie prin card.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Restricția se aplică tranzacției! Adică, dacă întreaga factură depășește limita, chiar dacă plata este divizată, nu se poate plăti nimic în numerar.

Exemplu:

  • dacă suma totală este de 1.500 de euro, nu puteți plăti 500 de euro în numerar și restul în alt mod.

Aceasta, deoarece suma totală a tranzacției este luată ca referință.

Critici venite de la Banca Centrală Europeană

Banca Centrală Europeană (BCE) a criticat limita de 1.000 de euro pentru plățile în numerar stabilită de Spania. Comisia Europeană a propus o limită comună pentru statele membre, care este considerabil mai mare: 10.000 de euro.

În plus, BCE detectează și o discriminare între plățile efectuate de rezidenți. Acestora li se aplică limita de 1.000 de euro. În schimb „turiștii“ pot plăti până la 10.000 de euro în numerar.

Sursa: boe.es


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.