Plățile Bizum trebuie să fie declarate autorităților fiscale spaniole? Ce este Bizum?

Diaspora Madrid

Plățile Bizum trebuie să fie declarate autorităților fiscale spaniole? Ce este Bizum?

agentia fiscala, Bizum, Fisc, plata mobila, plati, serviciu, Spania

Plățile Bizum trebuie să fie declarate autorităților fiscale spaniole? Bizum este un serviciu de plată mobilă instantanee de la un cont la altul. Acesta permite efectuarea de plăți între persoane fizice și în cadrul comerțului electronic „în mod simplu, convenabil, sigur și indiferent de banca utilizatorului”.

Serviciul a fost lansat în urmă cu șase ani, dar în ultimii ani popularitatea sa a crescut vertiginos. Efectuarea de tranzacții, cum ar fi plățile mici prin intermediul aplicației, a devenit parte din viața de zi cu zi.

Dar, pe măsură ce se apropie campania de colectare a impozitului pe venit, se poate pune întrebarea: trebuie declarate la Fisc plățile efectuate prin această aplicație?

Plățile efectuate prin Bizum sunt într-adevăr supuse controlului fiscal. De asemenea, băncile pot informa Agenția Fiscală cu privire la aceste mișcări, dacă Fiscul solicită acest lucru.

Însă, cum Bizum este folosit în mod normal pentru plata unor sume mici, nici băncile, nici Fiscul nu acordă atenție acestor tranzacții zilnice. Suspiciuni apar, în momentul în care se fac multe tranzacții într-o perioadă foarte scurtă de timp pentru sume mari. Nu trebuie uitat că fiecare bancă își impune limite pentru fiecare plată individuală prin Bizum.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Cetățenii nu sunt obligați să declare aceste tranzacții

Ceea ce se întâmplă este că, atunci când se depășește limita stabilită prin lege, Agenția Fiscală poate investiga tranzacțiile. Această limită este în prezent de 10.000 de euro. Toate tranzacțiile care depășesc această limită trebuie să fie declarate.

Agenția Fiscală poate solicita băncii informații despre aceste tranzacții efectuate prin intermediul aplicației mobile. Important de știut, este faptul că utilizatorii nu sunt obligați să declare aceste tranzacții.

Bizum limitează suma maximă care poate fi trimisă la 1.000 de euro. De asemenea, reglementările privind tranzacțiile bancare care trebuie declarate nu se pot aplica acestui tip de tranzacție.

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Firmele, restaurantele și comercianții profesioniști

În cazul micilor afaceri, restaurantelor și a comercianților profesioniști care își taxează activitatea prin intermediul aplicației, aceștia trebuie să o declare ca vânzare sau serviciu, indiferent de sumă. Atunci când vine vorba de decontarea conturilor cu Fiscul, firmele trebuie să considere tranzacțiile Bizum ca și cum ar fi plăți efectuate cu cardul bancar.

Experții recomandă ca aceste venituri să fie virate în contul propriu al companiei, pentru a nu le amesteca cu finanțele personale ale proprietarului. De asemenea, la fel ca și în alte ocazii, Fiscul poate cere dovezi ale acestor venituri, așa că va fi necesar să aveți la îndemână documentația și facturile.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Plățile Bizum trebuie să fie declarate autorităților fiscale spaniole?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.