paradă-militară-de-Ziua-Naţională-a-României

Diaspora Madrid

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită anul acesta fără parade militare

1 decembrie 2020, Ludovic Orban, paradă militară, Romania, Ziua Naţională a României

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită anul acesta fără tradiţionala paradă militară de 1 decembrie din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat premierul Ludovic Orban. Articol publicat pe romaniatv.net, preluat de Diaspora Madrid.

De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare. (…) Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe„, a declarat Ludovic Orban.

Ziua Naţională a României sărbătorită anul acesta în starea de alertă

Ludovic Orban a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie„, a mai declarat Orban.

Recent, chiar ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, dădea de înţeles că parada militară nu s-ar mai organiza anul a acesta de 1 Decembrie.

Probabil ca pana la 1 Decembrie lucrurile nu se vor imbunatati substantial si avem in calcul o varianta, astfel incat sa avem un scenariu de celebrare a Zilei Nationale de asemenea in conditii impuse de pandemie„, a declarat ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, pe 21 octombrie.

Sursa: https://www.romaniatv.net

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită anul acesta fără parade militare


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.