Diaspora Madrid

Testul PCR negativ nu mai scutește de carantină! Spania în continuare pe listă!

CNSU, lista tarilor cu risc, Romania, test pcr negativ, trei coduri, zona galbena, zona rosie, zona verde

Testul PCR negativ nu mai scutește de carantină. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri seară noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, după o nouă clasificare. Vestea bună este că turiștii care vin din zona verde nu au nevoie de niciuna din măsurile de prevedere. Fie persoana e vaccinată, fie intră în carantină, trasmite TVR.RO, preluat de DiasporaMadrid.com.

Dacă este în zona codului galben, nu intră în carantină dacă persoana este vaccinată sau prezintă un test PCR din ultimele 72 de ore. Nu mai intră în carantină„, a subliniat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Dacă este în zonă roșie, atunci fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Deci acolo testul nu mai scutește de carantină. Asta e diferența între zona roșie și zona galbenă„, a explicat Raed Arafat.

Dar vestea bună, domnule Arafat, le spuneam că în zona verde nu ai nevoie de nimic„, a ținut să sublinieze și premierul Florin Cîțu, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști. „Turiștii care vin în România din zona verde nu mai au nevoie de nimic”, a mai precizat șeful executivului.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se aplică următoarele măsuri:

  • Testul PCR negativ nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România. Însă pentru persoanele care nu prezintă test PCR la îmbarcare, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
  • Sunt exceptate de la măsura carantinei:
    • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2
    • testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării; (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun); sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
    • persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2; inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Carantina este de 14 zile. Rămâne însă valabilă prevederea că dacă se face test în a opta zi, se poate ieși din carantină în a zecea zi.

Vezi și:

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în România, cu câteva excepţii, din 15 mai. Vezi noile măsuri de relaxare

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat-14.05.2021

Cantonament preolimpic în Spania pentru naționala României U23, cu două meciuri amicale

Dr. ing. cosmonaut Dumitru – Dorin PRUNARIU, 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic. La mulți ani!

HOTĂRÂREA nr. 28 din 14.05.2021

Hotarare_CNSU_nr__28__din_14_05_2021

Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă.

Aceasta intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde.

Aceasta intră în vigoare la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Sursa: stiri.tvr.ro

Testul PCR negativ nu mai scutește de carantină! Spania în continuare pe listă!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu