Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în România. Autoritățile devansează calendarul relaxării restricțiilor impuse de epidemia de COVID – 19 în contextul evoluției pozitive a situației din ultima perioadă. Primele măsuri vor fi aplicate chiar de la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis în această seară.

De asemenea noi reguli pentru nunți, botezuri sau evenimente sportive. Vezi noile măsuri de relaxare:

  • din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții; cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public.
  • a doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea
  • simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali.
  • tot din acest weekend activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. Deci, cu spectatori.
  • nunți, botezuri, mese festive în exterior – pot participa începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane, în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie; de la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Lista țărilor din ”zona galbenă” actualizată. Spania pusă din nou pe listă! Vezi cine nu intră în carantină

Preşedintele şi membri ai guvernului au discutat la Palatul Cotroceni despre gestionarea epidemiei, derularea campaniei de vaccinare anti-COVID – 19 şi măsuri de relaxare a restricțiilor ce urmează să fie definitivate și anunțate de executiv.

Aplicarea acestora va depinde de respectarea regulilor care vor rămâne în vigoare și de intensificarea campaniei naționale de imunizare, a subliniat șeful statului, menționând că se păstrează ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, iar apoi, peste vară, câte un milion de persoane nou vaccinate în fiecare lună.

Conform raportării de astăzi, sunt 3.789.000 de oameni care au primit cel puțin o doză de vaccin până în această după-amiază.

Sursa: rador.ro

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în România, cu câteva excepţii, din 15 mai. Vezi noile măsuri de relaxare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.