Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă

Diaspora Madrid

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă

aeroport, Comunitatea Romaneasca, Diaspora, Madrid, Malaga, romani blocati, romania pe lista galbena, Spania

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania. Zeci de români au rămas blocaţi în aeroporturi din Spania după ce România a inclus această ţară pe lista galbenă aplicând măsura testului obligatoriu şi a carantinei pentru călători, transmite corespondenta RRA la Madrid, Annamaria Damian, preluat de DiasporaMadrid.com.

Nici persoanele vaccinate însoţite de copii nu au putut călători, deoarece nu aveau testul realizat pentru minori. Decizia a fost emisă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în data de 10 mai şi publicată în 11 mai cu aplicare în 24 de ore. Timpul prea scurt nu le-a permis nici românilor şi nici agenţiilor de voiaj să se informeze cu privire la noua măsură impusă de România.

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în România, cu câteva excepţii, din 15 mai. Vezi noile măsuri de relaxare

Lista țărilor din ”zona galbenă” actualizată. Spania pusă din nou pe listă! Vezi cine nu intră în carantină

Anamaria Damian are detalii:

Reporter: Decizia i-a surprins pe mulţi compatrioţi în aeroporturi când au dorit să urce în avion şi nu au fost lăsaţi deoarece nu aveau dovada unui test anti-COVID negativ. Este şi cazul Anei Crăciun, rezidentă într-o mică localitate din Andaluzia. Ea trebuia să călătorească aseară spre România de la Malaga:

Ana Crăciun: Poliţia în jurul nostru parcă eram animale, infractori, nu găsesc cuvintele adecvate ca să pot vorbi.

Reporter: Şi atunci aţi cumpărat alt bilet pentru sâmbătă sau cum?

Ana Crăciun: Am cumpărat alt bilet, am pierdut 140 de euro biletele dinainte, drumul, că sunt 170 de km până la Malaga, şi simt că mă doare tot corpul.

Reporter: Cine credeţi că este de vină pentru situaţia în care vă aflaţi dvs şi mulţi alţi compatrioţi?

Ana Crăciun: Este o ruşine ca eu, ca o simplă ţărancă, să dau vina pe Guvernul României. Cum poate face asta? Să nu ne fi anunţat cel puţin două zile înainte sau trei ca să avem timp să ne facem

trasmite corespondentul RRA, Annamaria Damian.

Spania are în prezent o rată de infectare de 178 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere cu 50 faţă de 2 mai, ziua luată ca referinţă pentru actualizarea listei ţărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Sursa: radioiasi.ro

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.