Starea de alertă și restricțiile impuse de pandemie s-au terminat în România!

Diaspora Madrid

Starea de alertă și restricțiile impuse de pandemie s-au terminat în România!

pandemie, restrictii, Romania, sfarsit, stare de alerta

Starea de alertă și restricțiile impuse de pandemie s-au terminat! După mai bine de 2 ani de restricții, românii se vor reîntoarce la viața dinainte de starea de alertă. Potrivit declarației din 4 martie 2022 a Președintelui României Klaus Johannis, nu mai este nevoie de prelungirea stării de alertă și de impunerea unor restricții dure, având în vedere contextul epidemiologic actual.

Astfel, începând de azi, 9 martie a.c., ora 00.00, încetează TOATE restricțiile. De asemenea, restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat.

Spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice. Restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni. Concerte sau a altor tipuri de întruniri. Restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc.

Carantina și izolarea vor fi eliminate pe teritoriul României. Certificatul verde digital nu va mai fi solicitat în niciun spațiu. Masca nu va mai fi necesară atât în spațiile exterioare, cât și în spațiile interioare.

Va fi permisă desfășurarea de evenimente private, cu peste 200 de participanți. Barurile, restaurantele, cafenele, teatrele și cinematografele vor fi deschise fără restricție de oră.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că situaţia din şcoli revine la normal după ridicarea stării de alertă.

Atenție:

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid și formularul digital de intrare în România rămân în continuare aplicabile.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:

–  La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare

–  La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Vezi și:

O platformă a Sectorului Transporturi din Spania cheamă la grevă generală

George Gabriel Bologan, a fost numit ambasadorul României în Spania!

Cea mai bună strategie de marketing. Magazinele și supermarketurile din Spania limitează vânzarea de ulei de floarea-soarelui

Poliția de frontieră transmite faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate; permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid- 19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens.

Starea de alertă și restricțiile impuse de pandemie s-au terminat în România!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.