poza aeroport Madrid

Diaspora Madrid

Spania și-a redeschis frontierele. Cum vor fi primiți turiștii europeni

aeroport, calatorii, cetateni, deschise, frontiere, port, Spania, UE, Uniunea Europeana

Spania și-a redeschis frontierele. Premierul Pedro Sanchez a adus aminte populației că rămâne vulnerabilă în fața coronavirusului și că nu trebuie să lase garda jos. Cetățenii UE nu vor mai fi obligați să rămână timp de două săptămâni în carantină la sosirea în țară.

Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem în gardă și să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de protecție”, a spus Sanchez într-o declarație televizată.

Fiecare dintre noi poate fi un zid în fața virusului sau în fața contagierii, depinde de noi”, a insistat el în timp ce Spania, una dintre țările cel mai grav afectate de pandemie cu peste 28.000 de decedați, iese din carantina severă care a durat 14 săptămâni.

Spania ridică starea de alertă decretată pe 14 martie și își redeschide granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE. Portugalia nu își va redeschide frontiera cu Spania decât abia la 1 iulie.

Cetățenii străini nu vor mai fi nevoiți să rămână în carantină două săptămâni la intrarea în țară. Dar toată lumea va trebui să poarte mască în spațiile închise și în aer liber când nu este posibilă menținerea distanței de securitate de 1,5 metri.

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății vor fi detașați în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în țară. Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura. Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anunat vineri ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Pe 1 iulie, Spania își va redeschide granițele pentru toate naționalitățile, în special pentru a încerca să salveze sectorul turistic, care este principalul pilon al economiei spaniole, cu 12% din PIB.

Spania și-a redeschis frontierele. Cum vor fi primiți turiștii europeni

Sursa: https://www.elindependiente.com


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.