Masca obligatorie în Spania

Diaspora Madrid

Spania: Masca obligatorie în aer liber chiar dacă există o distanță de siguranță

aer liber, masca obligatorie, piscina, plaja, Spania

Masca obligatorie în aer liber chiar dacă există o distanță de siguranță. Masca va fi obligatorie în orice moment, indiferent dacă este respectată sau nu distanța interpersonală de 1,5 metri. Nu contează dacă sunteți pe câmp, pe o terasă, pe plajă sau la piscină.

Guverul spaniol a publicat marți o nouă lege în care impune purtarea măștii pe drumurile publice sau în spațiile exterioare. Masca va fi obligatorie chiar și atunci când se respectă distanța interpersonală. Astfel eliminând cei 1,5 metri stabiliți în decretul-lege din luna iunie, anul trecut.

De miercuri, va fi obligatorie pentru persoanele cu vârste de la şase ani în sus. Până în prezent această măsură era lăsată la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă.

Ce afacere au dezvoltat, după ce s-au stabilit în România, doi soți spanioli!

De asemenea, în mijloacele de transport aerian; maritim; autobuz sau feroviar; precum și în transportul public și privat complementar al pasagerilor în vehicule cu până la nouă locuri; inclusiv șoferul, dacă ocupanții vehiculelor nu locuiesc în același domiciliu. În cazul pasagerilor de pe nave și bărci, nu va fi obligatoriu purtatul măști atunci când se află în cabina lor.

Excepții

Printre excepțiile pentru neutilizarea unei măști se numără acele persoane care au un anumit tip de boală sau dificultăți respiratorii care pot fi agravate de utilizarea măștii sau care, din cauza dizabilității sau dependenței lor, nu au autonomia de a scoate masca, sau prezintă modificări ale comportamentului care fac utilizarea lor neviabilă.

Nu va fi necesar nici în cazul sportului individual în aer liber, nici în caz de forță majoră sau situație de necesitate sau atunci când, din cauza naturii activităților, utilizarea măștii este incompatibilă, în conformitate cu indicațiile date de autoritățile sanitare.

Vezi și:

Spania va testa vaccinurile la copii. Vaccinarea în masă a copiilor „până la începutul anului 2022”

Spania impune obligația testului PCR negativ la frontiera terestră cu Franța pentru toți călătorii

Spania impune obligația prezentării unui test PCR pentru Covid călătorilor internaționali

În unele regiuni, precum cea a capitalei Madrid, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice. În timp ce de exemplu în provincia Castellon o persoană care mergea singură pe stradă nu era obligată să poarte mască.

De asemenea, amenzile pentru nepurtarea măştii, până în prezent de circa 100 de euro, pot ajunge la sume cuprinse între 601 şi 30.000 de euro dacă această faptă este considerată o infracţiune gravă.

Masca obligatorie în aer liber chiar dacă există o distanță de siguranță


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.