Spania impune obligația prezentării unui test PCR calatorilor internationali

Diaspora Madrid

Spania impune obligația prezentării unui test PCR pentru Covid călătorilor internaționali

23 noiembrie, calatori internationali, obligatoriu, Spania, Stiri Spania, test PCR

Spania impune obligația prezentării unui test PCR. Începând cu 23 noiembrie, Spania va impune călătorilor internaţionali provenind din „ţări cu risc” prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru noul coronavirus. Acesta nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Această măsură se va aplica „în punctele de intrare” în ţară, respectiv doar în aeroporturi şi porturi. Frontierele terestre nefiind în acest moment nevoite să se supună unor controale precum celor din primul val al pandemiei.

Agenţiile de turism, operatorii turistici şi companiile de transport aeriene sau maritime trebuie să-şi informeze călătorii despre adoptarea acestei noi obligaţii”

se mai spune în comunicat.

Formularul de control al sănătății pe care toți pasagerii trebuie să îl completeze înainte de a intra în țară, va conține de acum înainte întrebarea dacă au efectuat un PCR negativ în termen de 72 de ore înainte de sosirea în Spania.  În orice moment, pasagerului i se poate cere să acrediteze rezultatul testului.

Documentul trebuie să fie în original, scris în spaniolă sau engleză și poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Până acum, călătorii din alte ţări trebuiau să completeze un chestionar de sănătate înainte de a sosi în Spania şi să se supună unui control al temperaturii corporale. Astfel, controlul temperaturii și controlul vizual sunt menținute.

Pentru desemnarea zonelor cu risc sau a țărilor care vor trebui să efectueze un PCR, în cazul țărilor Uniunii Europene și al țărilor asociate Schengen , vor fi luate ca referință criteriile prevăzute în Recomandarea UE 2020/1475. , din 13 octombrie, cu privire la o abordare coordonată a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia Covid-10, potrivit Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește țările terțe, referința de bază va fi incidența de bază acumulată la 100.000 de locuitori în 14 zile, suplimentată cu capacitățile implementate conform prevederilor din reglementările internaționale de sănătate, pe baza informațiilor furnizate de Centrul European de Prevenire și Controlul bolilor (ECDC).

Spania a depăşit miercuri pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19. Acestea reprezentând numărul oficial de la începutul epidemiei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

În Europa, Grecia a impus teste PCR tuturor călătorilor, indiferent de ţara lor de provenienţă. În Franţa, teste COVID-19 ”obligatorii” şi rapide sunt disponibile în aeroporturi pentru pasagerii care provin din ţări non-europene. Italia impune, la rândul său, astfel de teste cetăţenilor din anumite ţări.

Surse: https://www.lavanguardia.com / https://www.agerpres.ro

Spania impune obligația prezentării unui test PCR pentru Covid călătorilor internaționali.


Citește și:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.