Români arestați pentru exploatarea a 14 persoane de origine sahariană

Diaspora Madrid

Români arestați în Spania pentru exploatarea a 14 persoane de origine sahariană

cules de struguri, exploatare, munca, romani arestati, semi sclavie, Spania

Români arestați pentru semi-sclavie în Spania. Garda Civilă a reușit să elibereze paisprezece persoane care erau exploatate prin muncă la culesul strugurilor în provincia Burgos. De asemenea, au fost reținute trei persoane pentru infracțiuni de trafic de persoane.

Potrivit anchetei Operațiunea Tarator, care este în continuare deschisă și la care a colaborat și Inspectoratul de Muncă și Securitate Socială din Burgos, organizația își recruta victimele, toate de origine sahariană, în provinciile din sudul Spaniei, unde locuiau în colonii.

Deținuții, de naționalitate română și senegaleză, au profitat de vulnerabilitatea lor, de necunoașterea limbii, de resursele economice reduse, de izolarea lor socială și de situația lor neregulamentară în țară, pentru a le oferi condiții înșelătoare pentru a lucra la culesul strugurilor.

Odată ajunși la muncă, organizația nu respecta ceea ce le promiseseră acestor muncitori și îi cazau în condiții subumane, luându-le și documentele. I-au forțat să muncească, fără contracte sau înregistrări la asigurările sociale, și i-au supus la ore lungi de muncă fără să le dea banii promiși.

Compania pentru care lucrau victimele, nu cunoștea condițiile la care erau supuse de către traficanți după terminarea programului de lucru. De altfel, firma respectivă a fost cea care a colaborat cu Garda Civilă. Aceasta a oferit documente și informații care s-au dovedit esențiale pentru operațiune.

Vezi și:

Ora de iarnă 2021. Când se schimbă ora în România și Spania

Despre “GRUPUL” care conduce lumea! | OPINII

Curier român arestat pentru că a înjunghiat mortal un alt coleg la Girona

Cele paisprezece victime care au fost eliberate și identificate. Acestea au vârste cuprinse între 29 și 44 de ani. De asemenea, au fost asistate și găzduite cu ajutorul Crucii Roșii; ACCEM și Crucea Albă, care s-au ocupat și de consilierea lor juridică.

În cursul anului 2020, Garda Civilă a efectuat un total de 1 254 de inspecții preventive în locuri unde ar putea exista victime ale exploatării prin muncă sau sexuale, identificând 5 029 de persoane.

În această perioadă, au fost efectuate 66 de investigații în cadrul cărora au fost eliberate 313 victime și au fost arestate 144 de persoane pentru infracțiuni de trafic de persoane și exploatare sexuală sau prin muncă.

Garda Civilă subliniază importanța colaborării cetățenilor în ceea ce privește raportarea și denunțarea situațiilor de trafic de persoane.

În acest scop, Garda Civilă dispune de un număr de telefon 062 și de aplicația serviciului de alertă alertcops. Astfel, se poate oferii un răspuns rapid atât victimelor, cât și reclamanților. De asemenea, se poate trimite un e-mail la adresa: [email protected].

Români arestați în Spania pentru exploatarea a 14 persoane de origine sahariană


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.