Revolte și containere arse în Spania din cauza arestării lui Pablo Hasel

Diaspora Madrid

Revolte și containere arse în Catalonia și Valencia din cauza arestării lui Pablo Hasel

arestat, Catalonia, containere arse, Pablo Hasel, proteste, rapper, Spania, Valencia

Revolte și containere arse în Catalonia și Valencia. Protestelor de la Barcelona se alătură alte zeci convocate în diferite orașe spaniole, unde manifestanții au ieșit în stradă împotriva arestării rapperului. Acesta a fost condamnat pentru laude terorismului și injurii Casei Regale.

Aproximativ 1.700 de persoane, potrivit Gărzii Urbane din Barcelona, ​​s-au manifestat marți în Piața Lesseps pentru a cere eliberarea rapperului Pablo Hasel, arestat și închis în această dimineață. Acesta era baricadat de mai bine de 24 de ore într-o clădire a unei universități din Catalonia, alături de studenţi şi susţinători.

Protestatari au aruncat petarde, pietre și sticle spre cordonul polițiștilor. Aceștia au amenajat baricade cu containere și alte elemente de mobilier urban la care au dat foc.

Pe lângă scandarea lozincilor precum „Libertate pentru Pablo Hasel” sau „Moartea regimului spaniol”, mulți dintre protestatari au profitat de ocazie pentru a solicita și libertatea liderilor separatiși, cu bannere precum „Libertate pentru deținuții politici” „sau ” Amnistie”.

Rapperul Hasel a fost condamnat în mai multe rânduri

Între 2014 și 2016, Pablo Hasel a publicat mai multe tweet-uri controversate, 64 fiind considerate de natură penală.

În 2014. Pablo Hasel a fost găsit vinovat și condamnat la doi ani de închisoare pentru laude terorismului prin versurile cântecelor sale.

În iunie anul trecut, a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru infracțiunea de agresiune asupra unui jurnalist TV3, la o conferință de presă la Rectoratul Universității din Lleida în iunie 2016. Judecătorul a considerat că Hasel a împins, a insultat ​​și l-a împroșcat pe jurnalist cu un lichid de curățare. I s-a impus o amendă de 12.150 de euro pentru despăgubiri.

Citește și:

Interdicția de circulație pe timp de noapte, declarată ilegală de un tribunal din Olanda

Mai multe anchete s-au declanșat după tragedia de la Constanța soldată cu moartea unei femei(video)

Hoț român lovit mortal de tren în timp ce fugea de la locul spargerii în Belgia

De asemenea, a fost condamnat împreună cu alte persoane pentru infracțiunea de constrângere, cu o amendă de 5.400 de euro pentru împiedicarea jurnaliștilor să înregistreze cu camerele lor. Această infracțiune nu este încă definitivă.

În februarie 2017, condamat pentru o infracțiune de rezistență în fața agenților de poliție, iar în iulie 2018 pentru încălcarea legii. În 2020, a primit și o sentință de la Curtea Penală din Lleida de doi ani și jumătate pentru agresiuni asupra unui martor într-un proces al unui membru al poliției locale pentru agresiuni asupra unui minor. Această pedeapsă a fost atacată de rapper.

În plus față de condamnări și investigații judiciare, Hasel a fost arestat în numeroase ocazii.

Revolte și containere arse în Catalonia și Valencia din cauza arestării lui Pablo Hasel


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.