tragedia de la Constanța soldată cu moartea unei femei

Diaspora Madrid

Mai multe anchete s-au declanșat după tragedia de la Constanța soldată cu moartea unei femei(video)

balcon, Constanta, femeie, incendiu, pompieri, tragedie

Mai multe anchete s-au declanșat după tragedia de la Constanța. Victima, surprinsă de incendiu în apartamentul său de la etajul 6, a ieșit pe balcon. S-a cățărat pe fereastră, dar s-a prăbusit sub ochii pompierilor veniți să o salveze fără o pernă pneumatică, pentru că nu au așa ceva, trasmite STIRILEPROTV.RO, preluat de DiasporaMadrid.com.

Pompierii nu au avut în acel moment nici scară telescopică. Aceasta a ajuns la locul intervenției după aceea, iar comunicatul oferit, cu orele la care ar fi ajuns echipele de intervenție, este contrazis de secvențele surprinse de martorii îngroziți, care par să indice că pompierii au ajuns cu întârziere la locul intervenției.

Momentele îngrozitoare au fost relatate de soțul femeii

Sufocată de fumul gros din locuință, proprietara a luat o decizie disperată. A ieșit pe fereastră, dar nu a rezistat agățată. Două ore mai târziu, femeia dusă de urgență la spital, s-a stins sub ochii medicilor. Toată lumea se întreabă acum dacă putea fi salvată. Soțul ei în schimb, a fost recuperat și dus la spital cu arsuri minore.

Apelul la 112 a fost dat la 9.14, iar pompierii au fost alertați la 9.15. Șase minute mai târziu, la fața locului ajungeau o ambulanță SMURD, apoi o autospecială de stingere, dar fără saltea și fără scară, pentru că salteaua de salvare nu există în dotarea pompierilor din tot județul Constanța.

Momentul în care femeia de 57 de ani iese pe fereastră s-a întâmplat la 09.25 de minute. În norii negri de fum, femeia face un gest disperat și iese pe pervazul balconului. Pompierii strigă la ea să nu sară. Înconjurată de fum și flăcări, femeia iese cu totul pe geam și cade.

Martor: “N-a mai avut timp să iasă și a încercat pe balcon, probabil s-a agățat, a vrut să stea agățată și a alunecat.”

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

https://youtu.be/MyfpniCPbiA

Scena tragică a fost văzută de zeci de trecători, iar unei femei i s-a făcut rău și a avut nevoie și ea de medicii de la ambulanță. Zeci de locatari au fost evacuați.

O altă discuție în această intervenție este scara telescopica, singura aflată în dotarea pompierilor din Constanța, care ajunge și ea mult prea târziu, după ce femeia căzuse. Din cauza dimensiunilor, autospeciala este parcată într-o altă unitate a pompierilor din Constanța, cea din Palas, aflată la 8 kilometri de locul incendiului.

Mai mult, ora dată de pompieri la care scara ar fi ajuns la locul tragediei este, oficial, 9.27, însă mai multe imagini surprinse de martori la locul tragediei arată ora 9.41, deci la aproximativ 26 de minute de când au fost alertați pompierii.

Colonel Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea: “Au existat disfuncționalități în comunicare. Se va cerceta cine se face vinovat pentru raportări eronate”.

Familia a mai fost lovită de o tragedie

În urmă cu o luna, fiul lor de 27 de ani a murit, iar cei doi soți aprindeau zilnic lumânări în casă. De la ele ar fi izbucnit incendiul. Soțul femeii a ieșit pe ușa, dar ea s-ar fi întors în apartament pentru a lua un laptop. A fost greșeală fatală.

Mai multe anchete în desfășurare

O anchetă este în plină desfășurare pentru a stabili dacă pompierii au acționat la timp și au aplicat corect toate procedurile și dacă ar fi reușit să o salveze pe femeie. O altă anchetă va stabili cum s-a produs incendiul.

În paralel, superiorii ISU verifică dacă intervenția s-a desfășurat la orele comunicate inițial de reprezentanții pompieriilor sau echipajele au ajuns, de fapt, mai târziu.

Acest caz tragic și revoltător ne arată încă o dată lipsurile și bâlbele din sistemul care ar trebuie să ne salveze viețile. Din păcate, intervențiile reale nu arată ca simulările în care înalții oficiali asistă la costum și ne dau asigurări că au tot ce le trebuie pentru a salva vieți. În realitate, nu au!

Citește și:

Machete pentru a instrui elevii claselor ce să facă în caz de cutremur

Cum arată Dacia Duster Carpoint Edition. La ce preţ ajunge varianta nemţească a maşinii

Moare autorul incendiului de la spitalul Puerta del Mar din Cádiz după ce a suferit insuficiență cardiacă

Sunt puține locuri în țară unde există saltele de salvare. Martorii spun că au tot strigat la pompieri să dea drumul la apă. Este foarte posibil ca, din cauza temperaturilor scăzute, apa să fi plecat mai greu din cisternă. Există mașini de pompieri prevăzute cu sisteme care încălzesc ap. Noi avem, însă, puține în țară.

Vor urma anchete, probil vor fi găsiți și vinovați. Important este să învățăm ceva din aceste tragedii și să facem tot posibilul, pe viitor, ca ele să nu se mai repete. Să nu mai moară oameni!

Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe anchete s-au declanșat după tragedia de la Constanța soldată cu moartea unei femei


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.