Guvernul spaniol schimbă discursul și anunță sfârșitul măștilor în aer liber!

Diaspora Madrid

Guvernul spaniol schimbă discursul și anunță sfârșitul măștilor în aer liber!

masca de protectie, masca obligatorie, Spania

Guvernul spaniol schimbă discursul! La o săptămână după ce a prelungit obligativitatea măștilor în aer liber, astăzi, au anunțat sfârșitul acestora! Guvernul va elimina de marți măsura obligativității purtării măștilor în aer liber, iar de joi va intra în vigoare.

Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, a confirmat într-un interviu acordat radioului Cadena Ser că guvernul condus de premierul Pedro Sanchez va adopta o hotărâre în acest sens, în ședința de guvern din data de 8 februarie.

Darias a precizat că va convoca Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (CISNS) pentru a discuta decizia înainte de a fi aprobată în ședința de guvern. Totodată, Carolina Darias, apără faptul că această măsură a fost utilă și a acționat ca un „efect de barieră„, deoarece a fost aprobată în preajma Crăciunului, care presupune „o interacțiune socială mai mare„.

Decizia vine la o săptămână după ce parlamentul a prelungit obligativitatea măștilor în aer liber!

Ministrul Sănătății a precizat că ideea este ca miercuri să fie publicată în Monitorul Oficial. Astfel, hotărârea să intre în vigoare de joi, 17 februarie 2022. „Acesta este un pic din calendarul pe care îl avem în minte„, a spus ea.

Se va pune astfel capăt măsurii referitoare la obligativitatea purtării măştilor în aer liber. Măsura a fost reintrodusă în 23 decembrie 2021, din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron.

Darias a arătat că în prezent toţi indicatorii sanitari sunt în curs de ameliorare, în special rata de ocupare a spitalelor şi rata de incidenţă a cazurilor.

Vezi și:

Ce l-ar face pe Tataee de la B.U.G. Mafia să se întoarcă în România?

Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Sărbători legale în 2022. Vezi calendarul cu zilele libere din România!

Guvernul spaniol schimbă discursul și anunță sfârșitul măștilor în aer liber!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu