Fiscul spaniol intensifică controalele asupra vânzătorilor pe Wallapop

Diaspora Madrid

Fiscul spaniol intensifică controalele asupra vânzătorilor pe Wallapop

Agencia Tributaria, Fisc, spaniol, vinted, wallapop

Fiscul spaniol intensifică controalele asupra vânzătorilor second-hand. Autoritățile fiscale se pregătesc să amendeze utilizatorii Wallapop care nu au declarat vânzările realizate pe platformă începând din 2019. Această acțiune vine ca răspuns la utilizatorii care au efectuat tranzacții fără să le declare, încălcând atât legea, cât și regulamentul în vigoare. Cei care au depășit un prag de 30 de tranzacții sau 2.000 de euro pe an sunt în centrul atenției. Amenzi considerabile vor fi impuse în funcție de valoarea transferurilor neanunțate.

Scopul autorităților fiscale

Focusul autorităților fiscale este pe utilizatorii care utilizează Wallapop în scopuri comerciale, depășind sfera economiei de piață secundară. Scopul este de a monitoriza cei care tranzacționează produse în mod frecvent și comercial, utilizând aplicația ca pe o afacere.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Implicarea Platformelor

Pentru a facilita investigațiile, platforme precum Wallapop, eBay sau Vinted vor fi obligate să furnizeze informații sensibile despre utilizatorii lor. Aceste platformele sunt obligate să ofere informații detaliate autorităților fiscale, facilitând investigațiile și conformându-se Directivei Europene DAC7.

În contextul directivei europene DAC7, obligatorie în Uniunea Europeană, se creează un spațiu comun pentru partajarea datelor tuturor europenilor de pe aceste platforme între statele membre, facilitând investigațiile fiscale.

Poate te interesează: Ambasada României în SpaniaConsulatul General al României la Madrid!

Ce date va furniza Wallapop autorităților fiscale?

De la 1 ianuarie 2023, Wallapop trebuie să colecteze și să comunice autorităților fiscale informații despre vânzătorii care au realizat peste 30 de tranzacții sau au depășit 2.000 de euro pe an. Aceste informații includ:

  • nume,
  • adresa de domiciliu,
  • numărul de identificare fiscală,
  • numărul de înregistrare în scopuri de TVA,
  • locul și data nașterii.

Ambasadorul George Bologan rechemat de președintele Iohannis

Monitorizarea vânzărilor în afara UE

Utilizatorii care efectuează tranzacții în afara Uniunii Europene pot fi, de asemenea, monitorizați, iar reguli de schimb de informații sunt preconizate cu OCDE pentru operațiunile în țările din America Latină.

Transfer privat aeroport în Spania

Politicile fiscale actuale

În Spania, impozitul pe transferurile de bunuri second-hand, inclusiv cele realizate prin Wallapop, este de 4%, conform fostului ministru al Finanțelor, Cristobal Montoro.

În 2017, Montoro, a subliniat că comerțul online prin platforme precum Wallapop este supus acelorași norme fiscale ca și tranzacțiile comerciale obișnuite. Impozitul de transfer de 4% a fost declarat pentru vânzările de bunuri second-hand realizate pe astfel de platforme.

Spania, sprijinită de UE, intensifică controlul utilizatorilor platformelor online într-o încercare de a îmbunătăți conformitatea fiscală.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Fiscul spaniol intensifică controalele asupra vânzătorilor pe Wallapop


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.