Expoziție Fotografică în Onoarea Timișoarei la Madrid

Diaspora Madrid

Expoziție Fotografică în Onoarea Timișoarei la Madrid

expozitie fotografica, ICR Madrid, Timisoara

Expoziție Fotografică în Onoarea Timișoarei la Madrid. În contextul marcării Zilei Limbii Române pe 31 august, Institutul Cultural Român din Madrid pregătește un eveniment special pentru luna septembrie. Acesta este organizat în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Spaniei și Universitatea de Vest din Timișoara.

O expoziție fotografică captivantă, denumită „Timișoara – patrimoniu și cultură europeană„, va fi găzduită în Galeria ICR Madrid. Timp de o lună, publicul va avea oportunitatea de a se bucura de această expoziție deosebită. Din 1 septembrie până pe 30 septembrie, galeria va fi deschisă de luni până vineri între orele 10:00 și 17:00.

Inaugurarea cu Vorbitori De Seamă

Inaugurarea oficială va avea loc pe 1 septembrie, cu începere de la ora 19:00. La acest eveniment vor lua cuvântul reprezentanți ai Ambasadei României și Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei. De asemenea, va fi prezent și jurnalistul Carlos Pascual de la celebrul ziar „El País„.

Un moment special va fi și proiecția unui mesaj video din partea Rectorului Universității de Vest din Timișoara. Pentru a face participarea la inaugurare și mai memorabilă, ICR Madrid va oferi participanților ocazia de a alege o carte în limba română, distribuită gratuit.

Viziuni Multigeneraționale prin Lentile Artistice

Expoziția fotografică va găzdui un total de 35 de lucrări. Fiecare dintre ele cu o perspectivă unică și captivantă asupra Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Dintre acestea, 23 de fotografii sunt create de studenți talentați de la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, reflectând viziunea tinerilor asupra bogatului patrimoniu cultural și uman al orașului.

Aceste lucrări prezintă atât ereditatea istorică a Timișoarei ca simbol al Revoluției Române, cât și energia unei societăți moderne, pașnice și democratice.

Pe lângă acestea, expoziția va include și 12 lucrări semnate de Marius Popovici, fost vice-președinte al Consiliului Județean Timiș. Fotografiile sale vor aduce în prim-plan o altă perspectivă asupra orașului și vor completa portretul captivant al Timișoarei.

Încurajarea Culturii și Artei

Acest eveniment nu este doar o expoziție fotografică, ci face parte din programul cultural mai amplu denumit „La UVT, Cultura este Capitală”! O inițiativă ce face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Acest program, susținut de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, își propune să aducă cultura în centrul atenției prin evenimente ce pun în valoare resursele culturale din Universitatea de Vest din Timișoara.

Un Jurnalist Spaniol În Căutarea Inspirației

Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Madrid și Asociației Timișoara Capitală Europeană 2023, jurnalistul spaniol Carlos Pascual se va aventura într-o călătorie specială la Timișoara între 22 și 26 august. Scopul acestui „press-trip” este de a explora îndeaproape orașul și bogata ofertă culturală oferită în această perioadă.

-> Luis Rubiales nu demisionează din funcția de președinte al RFEF!

Prin intermediul acestui efort, Pascual va aduce o perspectivă internațională asupra evenimentelor culturale desfășurate în orașul desemnat Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023.

O Expoziție ce Îmbină Trecutul și Prezentul

Expoziția „Timișoara – patrimoniu și cultură europeană” reprezintă o oportunitate unică de a explora poveștile și imaginile care alcătuiesc inima acestui oraș vibrant și plin de istorie.

Cu o colecție diversă de lucrări realizate atât de tineri artiști în devenire, cât și de profesioniști cu experiență, expoziția transmite o viziune autentică și multigenerațională asupra Timișoarei și valorilor culturale europene.

Ziua Limbii Române

În timp ce sărbătorim Ziua Limbii Române și privim spre viitorul evenimentelor culturale ce urmează, expoziția se dezvăluie ca un omagiu vizual adus Timișoarei. Timișoara reprezintă locul ce îmbină tradiția cu inovația, trecutul cu prezentul și care își deschide porțile către întreaga Europă.

Expoziție Fotografică în Onoarea Timișoarei la Madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.