Despre predarea Religiei în școlile din Spania s-a discutat marți, la Madrid!

Diaspora Madrid

Despre predarea Religiei în școlile din Spania s-a discutat marți, la Madrid!

despre, Episcop, Madrid, Nuntiul, predarea, religiei, scoli, Spania, studiul

Despre predarea Religiei în școlile din Spania s-a discutat marți, la Madrid! În Spania, cultele recunoscute legal pot organiza predarea unei ore de Religie pe săptămână. Elevii care nu participă trebuie să urmeze un curs de Istorie şi cultură a religiilor. În școala primară pot preda și învățători care urmează un curs de formare, nu doar absolvenți de Teologie.

Predarea materiei de religie în sistemul educativ spaniol de stat are la bază însăși Constituția spaniolă, din 1978. Studiul Religiei în şcolile publice spaniole este reglementat prin noua Lege a Educaţiei, adoptată în 2006, încă în curs de implementare, prin Concordatul cu Vaticanul, semnat în 1974, şi printr-o serie de acorduri între Stat şi cultele recunoscute legal.

Astfel, atât în şcolile de stat (75% din nr. total), cât şi în cele private, Studiul Religiei este disciplină opţională. Aceasta este finanţată de Stat şi organizată de către unul dintre cultele recunoscute legal, cu o oră de predare săptămânal. Elevii care nu participă la ora de Religie trebuie să urmeze un curs de Istorie şi cultură a religiilor.

În jur de 80% dintre elevi aleg disciplina Religie, de obicei organizată de Biserica Romano-Catolică. Cultele protestant, mozaic şi musulman organizează, în total, sub 1% din orele de Religie.

Ce este certificatul digital de persoană fizică în Spania și cum se obține?

Programele analitice sunt alcătuite de către culte şi aprobate de către Stat. În general, acestea sunt centrate pe învăţătura de credinţă a cultului respectiv, neexistând o foarte mare deschidere ecumenică ori inter religioasă.

În ciclul primar (6-12 ani), Studiul Religiei poate fi predat de învăţător, dacă acesta a absolvit un curs de specializare. Pentru a preda la ciclurile superioare, sunt necesare studii universitare în teologie.

Înaintea angajării, profesorii trebuie să obţină o aprobare din partea cultului pe care îl reprezintă. Această aprobare nu trebuie reînnoită anual, dar poate fi retrasă cu o motivaţie bine întemeiată.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere!

Episcopul Spaniei s-a întâlnit cu Nunțiul Apostolic de la Madrid

Preasfințitul Părinte Timotei al Spaniei și Portugaliei s-a întâlnit marți, la Madrid, cu Monseniorul Bernardito Cleopas Auza, Nunțiu Apostolic în Regatul Spaniei și Principatul Andorrei.

Ce doi au discutat despre mai multe aspecte cu care se confruntă atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică, precum și întreaga societate. Printre subiectele abordate s-a numărat și predarea Religiei în școli.

Procedurile privind obţinerea permisului de rezidenţă de către cetățenii străini în Spania

Surse:

  • https://basilica.ro/episcopul-spaniei-s-a-intalnit-cu-nuntiul-apostolic-de-la-madrid/
  • http://www.orthodoxero.eu/media/Documente/Religia%20in%20Uniunea%20Europeana.pdf

Sursa foto: ObispadoOrtodoxo.es

Despre predarea Religiei în școlile din Spania s-a discutat marți, la Madrid!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu