Cazul Vinicius: Alt circ mediatic pus la cale dintr-un anumit motiv și cu un scop precis

Diaspora Madrid

Cazul Vinicius: Alt circ mediatic pus la cale dintr-un anumit motiv și cu un scop precis

circ mediatic, Real Madrid, scop, Valencia, Vinicius

Cazul Vinicius! Trei suporteri ai Valenciei au fost arestați pentru insultele la adresa lui Vinicius în meciul Madrid-Valencia de duminica trecută. Aceștia l-au numit „maimuță” pe jucătorul lui Real Madrid și au fost arestați pentru „delicte de ură„.

Cazul a stârnit o mare vâlvă în mass-media spaniolă și internațională. De la președintele guvernului spaniol, Pedro Sanchez, trecând pe la unii miniștri, până la președintele Braziliei, Lula Da Silva, toți s-au pronunțat pe această temă. Acesta, din urmă, a și emis o declarație critică pe acest subiect.

De asemenea, în aceeași zi, alte patru persoane au fost arestate la Madrid. Aceștia au fost identificați ca fiind autorii incidentului cu manechinul anti-Vinicius atârnat pe un pod din luna ianuarie (a.c.).

Manechinul, pentru care a fost deschisă o anchetă, a apărut plasat în apropierea Ciudad Deportiva de Valdebebas. Acesta era însoțit de un banner cu sloganul „Madrid urăște Real„. Totul înaintea derby-ului Real Madrid-Atletico de Madrid din Cupa Regelui.

Corectitudinea politică sau Dubla măsură

Guvernul Lula îl sună pe ambasadorul spaniol pentru a cere explicații cu privire la „rasismul suferit de Vinicius„. Între timp, Bolsonaro și patrioții brazilieni ignoră complet problema.

Unele sectoare ale patriotismului militant brazilian avertizează că polemica este politizată. Aceștia insistă că în Brazilia insultele și confruntările din fotbal sunt mult mai frecvente și mai dure decât în Spania.

În Spania lumea se întreabă:

Îl va chema guvernul Lula pe ambasadorul Spaniei pentru a-și cere scuze pentru spanioloaica violată de brazilianul Dani Alves? La Valencia sunt mai mulți jucători de culoare. Cum este posibil ca fanii să fie rasiști și în echipa lor să aibă jucători de culoare și să-i aplaude, nu este o contradicție?

În fotbal, oamenii se insultă între ei. Așa stau lucrurile. Este urât, da, dar face parte din atmosfera de pe stadion. Auzi insulte constante. Mii de oameni scandează sloganuri care afectează în mod intenționat moralul adversarului. Se iau de mamele, soțiile și copiii jucătorilor. Își bat joc de morții acestora. Și nu se întâmplă niciodată nimic.

Dar nu poți numi un multimilionar de culoare „maimuță„, chiar dacă arată ca ceva desprins din Planeta maimuțelor.
Acest fotbalist este un nemernic. Este atât de ticălos încât vrea să se compare cu George Floyd, un alt mare capital al acestor grupuri de victime imaginare.

Transfer Școlar din România în Spania: Ghid complet pentru o tranziție reușită

Sincer, sperăm că se va vorbi și despre închiderea stadioanelor și arestări atunci când un suporter pro-independență agresează un suporter spaniol pentru a-i fura steagul spaniol sau când se strigă sloganuri pro-ETA în Țara Bascilor, când Ronaldo este numit „violator” sau Simeone „încornorat„.

Reflecție Cazul Vinicius

Dacă Vinicius ar fi fost întâmpinat la Valencia în acest weekend cu strigăte de „încornorat”, „spaniol de rahat”, „portughezul ăla fiu de cățea”, „bastard”, ” ETA Omoarăi”, „pitic”, „față de puță”, „fascist”, „Spania este o cur.ă”… nu s-ar fi întâmplat absolut nimic.

Nimic, pentru că, din păcate, aici, în Spania, unele insulte sunt mai legale decât altele. Bineînțeles, în funcție de măsura în care îi jignesc pe dictatorii corectitudinii politice.

De ce o insultă la adresa unei persoane de culoare este mai gravă decât o insultă la adresa unei persoane albe? De ce un comentariu sexist este mai grav decât un comentariu feminist? De ce glumele despre heterosexuali sunt amuzante, iar cele despre homosexuali sunt delicte de ură?

Această logică de super-protecție socială a anumitor grupuri sfârșește prin a se traduce în legi discriminatorii. De exemplu, cum este legea „violenței de gen„. Această lege stabilește că agresiunea unui bărbat față de o femeie este mai gravă decât cea a unei femei față de un bărbat.

Nesupunerea civilă în Spania: ce este și cum poate fi utilizată?

Sau, crearea unor organisme cum ar fi Procuratura Urii, care stabilește că o agresiune a unei persoane albe față de o persoană de culoare este mai gravă decât cea a unei persoane de culoare față de o persoană albă, sau cea a unei persoane heterosexuale mai gravă decât cea a unei persoane homosexuale.

A striga în gura mare și a organiza campanii mediatice uriașe pentru insulte pretins rasiste, sexiste sau homofobe, în timp ce închidem ochii la alte insulte la fel de dureroase, sfârșește prin a ne conduce, ca societate, la asumarea unor discursuri total intolerabile în favoarea discriminării pozitive.

Toate acestea ca să nu vorbim despre cumpărarea voturilor, Monitorul Oficial sau exproprieri.

Sursa: herqles.es

Cazul Vinicius: Alt circ mediatic pus la cale dintr-un anumit motiv și cu un scop precis


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.