Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie

Diaspora Madrid

Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie(video)

Aless Gibaja, ciocolata, homofobie, reclama, snickers, Spania

Snickers retrage o reclamă din Spania care a fost criticată intens pentru homofobie. Spotul publicitar de 20 de secunde arată cum influencerul spaniol Aless Gibaja cere un “suc de portocale sexy”. Snickers nu este singura marcă polemică de ciocolată din Spania.

Videoclipul îl arată pe „influencer” într-un bar de pe plajă, unde cere „un suc de portocale sexy cu vitaminele A, B și C: îmbrățișări, sărutări și mângâieri (abracitos, besitos y caricias). Chelnerul îi oferă o înghețată Snickers și mâncând-o devine o altă persoană. Prietenul său îl întreabă: „Mai bine?” El, cu noul său look, răspunde: „Mai bine”. Piesa se închide cu sloganul:

“Nu eşti tu când ţi-e foame”.

concluzionează reclama.

Videoclipul a devenit viral săptămâna aceasta, iar mulți vor să boicoteze compania pe motiv de homofobie. Brandul de batoane cu ciocolată și-a cerut scuze pentru orice „neînțelegere provocată” de reclamă. Imaginile au declanșat un val de critici, în special din partea organizațiilor pro LGBT.

“Este rușinos și regretabil că la acest stadiu companiile spaniole continuă să perpetueze stereotipuri și să promoveze homofobia”.

a acuzat Federación Estatal LGTB.

Scandalul a ajuns până în guvernul spaniol iar ministrul pentru egalitate Irene Montero a criticat imaginile. “Mă întreb cui i s-a părut o idee bună să folosească homofobia ca strategie comercială”, s-a întrebat ea.

Vezi și:

Orașul din România care interzice trotinetele electrice în zonele pietonale şi de promenadă

Curtea Superioară de Justiție a Insulelor Canare suspendă provizoriu măsura pașaportului de vaccinare

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Spotul apare şi într-un moment foarte delicat în Spania. Moartea lui Samuel Luiz, în vârstă de 24 de ani, bătut până la moarte pentru că este homosexual, în urmă cu câteva zile. De asemenea, în luna mai, cinci bărbați homosexuali au fost răniți în trei atacuri într-un singur weekend în Barcelona.

„Confruntat cu un nou val de homofobie, inclusiv atacuri şi crime, Snickers are ideea strălucită de a crea o reclame nesimţită care spune că nu eşti tu însuţi dacă eşti feminin”, a scris pe Twitter, un partid al stângii spaniole.

Confruntat cu toate aceste critici, cunoscutul brand a lansat un comunicat de presă în care spune: „În această campanie publicitară am vrut să transmitem într-un mod prietenos şi uşor că foamea vă poate schimba caracterul. În niciun moment nu am intenţionat să stigmatizăm sau să jignim pe oricine”.

Vezi videoclipul aici:

Snickers nu este singura marcă polemică de ciocolată din Spania

Conguitos, un celebru brand spaniol de ciocolată

Conguitos, un celebru brand spaniol de ciocolată, a rămas ferm de-a lungul anilor. Chiar și în ciuda multiplelor acuzații de rasism, venite din partea unor parlamentari de origine africană din Portugalia. „Conguito” înseamnă „mic congolez” în spaniolă.

Recomandăm „el brazo de gitano” – „brațul de țigan” – ruladă 🙂

Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie(video)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu