Curtea Superioară de Justiție a Insulelor Canare suspendă provizoriu măsura certificatul covid

Diaspora Madrid

Curtea Superioară de Justiție a Insulelor Canare suspendă provizoriu măsura pașaportului de vaccinare

certificat Covid, insulele canare, justitie, obligativitate, pasaport Covid, pașaport de vaccinare, suspenda, tribunal

Curtea Superioară de Justiție a Insulelor Canare suspendă provizoriu măsura adoptată de Guvernul Insulelor Canare din data de 26 iulie. Prin aceea măsură, persoanele erau obligate să prezinte pașaportul de vaccinare sau testul de diagnostic pentru a avea acces în interiorul spațiilor hotelurilor, sălilor de sport, spațiilor culturale, etc.

Justiția soluționează astfel cererea făcută de două asociații din industria HORECA. Acestea solicitaseră măsuri de precauție pentru a se asigura că, obligația de a utiliza pașaportul de vaccinare pentru a permite sau nu accesul în interiorul restaurantelor era suspendat.

Guvernul Insulelor Canare are acum trei zile lucrătoare pentru a contesta ordinul la Curtea Superioară din Insulele Canare.

A doua cameră de contencios administrativ a Curții Superioare de Justiție din Santa Cruz de Tenerife a estimat măsurile de asigurare solicitate și a apreciat o posibilă încălcare a drepturilor fundamentale în măsurile împotriva răspândirii Covid.

Curtea înțelege că ospătarii, care nu sunt obligați să le arate clienților certificatele COVID, deoarece vaccinarea nu este obligatorie, „sunt transformați prin această măsură în controlori de sănătate publică, urmând să invadeze domeniul dreptului la intimitate personală” protejat de constituție.

Grupul DIGI este noul sponsor al clubului RCD Espanyol

A fost lansat Festivalul-Concurs „Lăudaţi pe Domnul”. Se pot înscrie corurile româneşti din diaspora

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Decizia a fost luată în conformitate cu jurisprudența emisă de Curtea Constituțională, precum și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care consideră că „datele legate de sănătate sunt incluse în dreptul la viață privată”.

De asemenea, tribunalul a respins aprobarea măsurii pentru carantina de noapte și a eliminat limitarea capacității din interiorul sălilor de sport și spațiilor culturale.

Certificatul covid sau “pașaportul de vaccinare“ servește pentru a dovedi că titularul a primit schema completă de vaccinare împotriva covid-19; că ați efectuat un test negativ în ultimele 72 de ore; sau care și-a revenit după o infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele șase luni.

Sursa: eldia.es

Curtea Superioară de Justiție a Insulelor Canare suspendă provizoriu măsura pașaportului de vaccinare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.