Autoarea de romane Carmen Mola nu este o femeie, ci trei bărbaţi. O librărie retrage cărțile!

Diaspora Madrid

Autoarea de romane Carmen Mola nu este o femeie, ci trei bărbaţi. O librărie retrage cărțile!

autor, Carmen Mola, feminista, librarie, Premiul Planeta, romane politiste, Spania

Autoarea de romane Carmen Mola nu este o femeie, ci trei bărbaţi! O librărie feministă retrage cărțile lui Carmen Mola după ce adevărata identitate a acesteia a fost dezvăluită. În Spania, în acest an, Premiul Planeta, cea mai importantă distincţie acordată autorilor de romane poliţiste, a fost câştigat de Carmen Mola, cunoscut autor al unor best seller-uri.

Decernarea premiului a avut loc la acest sfârşit de săptămână. Cu această ocazie, s-a aflat că numele de femeie, Carmen Mola, este de fapt un pseudonim a trei bărbaţi, care de ani de zile scriu împreună cărţile lor de mare succes.

Specificul Premiului Planeta este că lucrările trebuie trimise sub pseudonim, ca nici măcar juriul să nu ştie cui acordă premiul generos.

În acest caz, însă, autorii au perfecţionat anonimatul lor. Au trimis romanul sub numele de Sergio López (un nume cât se poate de comun în Spania), iar titlul cărţii lor a fost Oraşul focului. După anunţarea câştigătorului, s-a aflat că autorul este Carmen Mola, iar titlul romanului: Fiara.

Despre Carmen Mola până acum doar atât se ştia că s-a născut în 1973 şi este profesoară. În ultimii partu ani, a publicat trei romane poliţiste a căror erou principal a fost o poliţistă: Elena Blanco. Cărţile s-au vândut în mai mult de 150 de mii de exemplare în zece ţări.

Spre surpriza publicului prezent la decernarea Premiului Planeta, la anunţarea câştigătorului, pe podium au apărut trei bărbaţi. Cei trei au dezvăluit că de ani de zile lucrează împreună sub pseudonimul Carmen Mola. Aceștia sunt: Agustín Martínez, Jorge Díaz şi Antonio Mercero.

Vezi și:

Hoți români care au aruncat în aer mai multe bancomate au fost prinși la Oviedo

Curier român arestat pentru că a înjunghiat mortal un alt coleg la Girona

Identificată o româncă după ce a furat banii din dulapul unui angajat

Dintre cei trei autori, doar numele lui Agustín Martínez a fost cunoscut publicului, care este scenarist. Acesta a declarat că, în literatură, cooperările nu sunt aşa apreciate ca în alte domenii ale artei, de exemplu în pictură sau în muzică. Dar munca comună este foarte stimulatoare, pentru că autorii învaţă permanent unu de la celălalt şi astfel talentul lor se multiplică.

Trioul vrea să continue munca în comun şi după ce membrii acestuia s-au demascat. Acum lucrează la adaptarea pentru televiziune a primului lor roman, Mireasa ţigancă.

Romanul lor distins cu Premiul Planeta este considerat de autori un fel de hibrid între romanul istoric şi thriller, dar care este şi o oglindire distorsionată a prezentului. Acţiunea se petrece în Madrid, în 1843, în plină epidemie de holeră, unde se întâmplă crime enigmatice. Fata rămasă orfană, Lucía, îl caută pe fratele ei dispărut…

Anul acesta premiul – fondat de Editura Planeta din Barcelona – a fost acordat a 70-a oară. Câştigătorii au primit distincţia de la Regele şi Regina Spaniei. Suma, în acest an, a fost majorată la un milion de euro de la 601 mii de euro, cât a fost până acum.

O librărie feministă retrage cărțile după ce adevărata identitate a acesteia a fost dezvăluită

Unele sectoare feministe au ridicat-o pe Mola în cele mai înalte eșaloane ale feminismului. Acum, după ce au văzut cum se prăbușește castelul de cărți de joc, au fost nevoite să alerge pentru a o șterge pe Mola de pe hartă.

Acesta este cazul librăriei Mujeres y Compañía din Madrid. Prin intermediul rețelelor sale de socializare, librăria, a arătat cum returnează cărțile lui Mola editurii.

Librăria, specializată în lucrări scrise de femei, a publicat un videoclip care are deja mii de vizualizări. În videoclip se poate vedea cum se scot cărțile lui Mola de pe rafturi, cum sunt puse în cutii și cum își iau rămas bun de la ele.

De asemenea, ei explică faptul că „din cărțile înregistrate în Spania în 2018, anul în care a fost pusă în vânzare prima carte a lui Mola, doar 32% au fost scrise de femei”.

Autoarea de romane Carmen Mola nu este o femeie, ci trei bărbaţi. O librărie retrage cărțile!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.